Верея – Левски, мач от 4-ия кръг на Първа лига, Стара Загора, начало: 18.45 часа

Групата на Левски за мача:

Вратари: Митрев, Кръстев

Защитници: Пиргов, Орачев, Цветкович

Халфове: Прохазка Найденов, Ангелов, Рошу, Вутов, Панайотов, Боримиров, Гомес, Обертан

Нападатели: Буш, Мапуку, Нар, Иванов

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

В тази среща Левски ще бъде воден от Асен Букарев след треньорската рокада – Делио Роси смени Николай Митов. Италианският тактик обаче още не е оформил документите си и ще започне работа от понеделник. Той няма да присъства в Стара Загора и разкри, че ще гледа мача по телевизията. "Сините" нямат кой знае какви кадрови проблеми, като се очаква звездните попълнения Жорди Гомес и Габриел Обертан да започнат титуляри.

Наставникът на Верея Илиан Илиев няма да може да разчита на трима от основните си футболисти. Иво Иванов, Селим Керкар и Милен Танев са с травми и със сигурност отпадат от сметките му. Той ще трябва да се справя и с лоша тенденция в днешния мач. Легендата се е изправяла 14 пъти като треньор срещу Левски и има само 2 победи. Първата от тях коства главата на тогавашния наставник на "сините" Радко Достанич.

Сърбинът си тръгна след мача Левски – Берое 0:1 на 18 октомври 2009 година. Тогава столичани доминираха тотално през цялата среща, но загубиха нелепо заради ужасна грешка на Шахиб Бензукан. Втората победа на Илиан Илиев над Левски е далеч по-прясна. Тя е от сезон 2015/16, отново на "Герена". Тогава варненецът стигна до пълен обрат от 0:2 до 3:2, докато водеше Локо (Пд).

През миналия сезон Левски победи Верея в Стара Загора с 1:0, а в София с 4:0. Последният двубой между тях беше прословутият плейоф за Лига Европа в столицата. Срещата изненадващо завърши 1:1, след което домакините спечелиха драматично с дузпи. Днес със сигурност няма да има подобна драма и очакваме минимален успех за Левски.

Прогноза: Верея – Левски 0:1