Левски – Лудогорец, отложен мач от 1-ия кръг на Първа лига, София, начало: 20.00 часа, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Панайотов, Гомес, Вутов, Обертан, Прохазка, Мупуку
Треньор: Делио Роси

Лудогорец: Браун, Натанаел, Пластун, Моци, Сисиньо, Анисе, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан, Кешеру
Треньор: Димитър Димитров

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

За първи път от години Лудогорец не изглежда изявен фаворит срещу Левски. Причината за това е отличната форма на "сините" под ръководството на италианския тактик Делио Роси, придружено със звездната селекция, начело с Габриел Обертан и Жорди Гомес. Откакто бившият треньор Лацио застана начело на 26-кратния шампион, статистиката е безупречна – 2:0 над Дунав, 3:0 над Пирин и 4:0 над Славия. И, ако тенденцията се запази, днешният мач трябва да завърши 5:0 за Левски, но това граничи със сферата на невъзможното, разбира се. На стадиона се очаква да присъстват рекорден брой зрители от началото на сезона в Първа лига – над 13 000.

Лудогорец се намира на другия полюс. Назначаването на Димитър Димитров не даде очаквания импулс при разградчани, а експериментите му да пуска Вандерсон или Върджил Мисиджан като фалшиви деветки определено не са сполучливи. Под ръководството на Херо шампионите направиха неочаквана издънка – 1:1 с Пирин у дома в последния кръг, а предната среща беше 0:0 със Судува. Т.е. Лудогорец няма победа в два поредни мача и при издънка днес, напрежението със сигурност ще се покачи.

В титулярните състави на двата отбора не се очакват големи изненади. В групата на Левски попаднаха взетите преди няколко дни Полмар Ейолфсон (защитник) и Антони Белмонт (крило), но те ще останат на скамейката, защото имат малко тренировки с новите си съотборници. На вратата ще застане капитанът Божидар Митрев, пред него ще действат възстановеният Милош Цветкович, Давид Яблонски и Димитър Пиргов. Очаква се Иван Горанов да играе на левия бек.

Антонио Вутов също се възстанови от травма и най-вероятно ще започне като титуляр. На другия фланг ще действа Габриел Обертан, а в центъра Васил Панайотов и Роман Прохазка. Жорди Гомес ще играе зад нападателя. По-вероятно е на върха на атаката да действа Жуниор Мапуку вместо Серджиу Буш.

Херо пък има да се справя с кадрови проблеми. Игор Пластун не е сигурен за срещата, Георги Терзиев и Козмин Моци се завърнаха от лагерите си с националните отбори и вероятно румънецът ще започне като титуляр. Новото попълнение Рафаел Форстър също е в групата, но ще остане резерва. Крайните защитници ще са твърдите титуляри Натанаел и Сисиньо. Светослав Дяков и Анисе ще са пред тях, а зад нападателя Клаудиу Кешеру ще действат Вандерсон, Марселиньо и Върджил Мисиджан.

Последният мач между Левски и Лудогорец се игра на "Герена" и гостите спечелиха с 3:1. Този стадион обаче е един от най-трудните за шампионите, като на него във всички турнири те имат 4 загуби, 4 успеха при 2 равенства. Интересното е, че три от победите на "сините" са с по 1:0 и идват в 90-ата минута, а четвъртият е с 3:2. Нашата прогноза е, че днес ще се получи много завързан мач, Левски на Делио Роси ще допусне първи гол, но няма да загуби.

Прогноза: Левски – Лудогорец 1:1