Берое – Левски, мач от 10-ия кръг на Първа лига, Стара Загора, начало: 20.00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Берое за мача:

Вратари: Душан Перниш, Михаил Михайлов

Защитници: Веселин Пенев, Георги Динков, Камен Хаджиев, Марко Адамович, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов

Халфове: Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов

Нападатели: Мартин Камбуров, Драгош Фиртулеску, Серджио Негрут и Карлос Охене.

Групата на Левски за мача:

Вратари: Митрев, Любенов

Защитници: Яблонски, Пиргов, Ейолфсон, Горанов, Цветкович

Халфове: Белмонт, Прохазка, Найденов, Ангелов, Панайотов, Гомес, Обертан, Вутов

Нападатели: Буш, Мапуку, Кабрал

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Берое посреща Левски в последен мач от 10-ия кръг на Първа лига.

Треньорът на домакините Александър Томаш няма да може да разчита единствено на Матеус Леони, като се очаква мястото му в лявата част на защитата да заеме Веселин Пенев. Всички останали играчи са на разположение. Атаката на домакините ще поведе Мартин Камбуров, който в кариерата си има внушителните 15 гола във вратата на "сините".

Делио Роси няма кадрови проблеми и добрата новина за него е възстановяването на голямата звезда Габриел Обертан, без когото Левски беше беззъб в атака срещу втородивидионния Ботев Гълъбово за Купата. Новото попълнение Холмар Ейолфсон се очаква да стартира за първи път в първенството, а Жуниор Мапуку ще се изправи за първи път срещу бившия си отбор.

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое е надделявал над Левски 21 пъти, 53 са победите на сметката на "сините". 27 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 100:177 в полза на Левски. 51 са срещите в Стара Загора, където Берое има 18 победи, "сините" 16, равенствата са 17. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 1:1 и 1:0 за Берое (11 пъти), следван от 2:0 и 2:1 за Левски (10 пъти).

Интересното е, че старозагорци са в страхотна серия от 5 поредни домакински успеха над 26-кратния шампион на България – три пъти с по 1:0 и два пъти с 2:1, а за последно Левски спечели на стадион "Берое" през 2012 година с 2:1. Нашата прогноза е, че днес няма да има победител, но и двата отбора ще отбележат гол.

Прогноза: Берое – Левски 1:1