Левски – Черно море, мач от 11-ия кръг на Първа лига, ст.: "Георги Аспарухов", начало: 17.30 часа

Вероятни състави:

Левски: Митрев, Горанов, Яблонски, Ейлфолсон, Цветкович, Белмонт, Гомес, Вутов, Обертан, Прохазка, Буш
Контузени: Орачев, Рошу

Черно море: Боровик, Станчев, Цветков, Хасани, Сукуп, Г. Илиев, Огнянов, М. Костадинов, Божилов, Зехиров, Чунчуков
Контузени: Ал. Александров, Витиня, Сукуна

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Левски приема Черно море в един от най-интересните мачове от 11-ия кръг на Първа лига. "Сините" ще търсят задължителна победа, за да скъсят изоставането си от ЦСКА, който вчера не успя да победи Етър във Велико Търново – 2:2. Делио Роси ще може да разчита на всичките си основни футболисти за мача. Eдинствено аут са контузените Мики Орачев и Нелуш Рошу, които така или иначе не са сред титулярите му.

В тази среща Черно море отново ще бъде воден от Емануил Луканов. Той пое кормилото на "моряците" временно след оставката на Георги Иванов-Гонзо, която дойде след отпадането за Купата на България от втородивизионния Монтана. Извън групата за гостите останаха Александър Александров, Витиня и Амаду Сукуна, които са с травми.

Последният мач между двата отбора в София завърши 2:2 и беше без значение. Преди това обаче Левски спечели шест поредни домакински срещи за първенството, но през минали сезон "моряците" изхвърлиха столичани за Купата на България след успех с 3:2 на "Герена" след продължения.

През този сезон 26-кратният шампион на България е безмилостен у дома и има четири победи и едно равенство без допуснато попадение при голова разлика 10:0. До този момент единствено шампионът Лудогорец си тръгна непобеден от "Герена" – 0:0. Черно море пък няма победа над  Левски като гост в първенството вече 59 години, а в последните 10 двубоя помежду им в столицата статистиката сочи 8 домакински успеха и две равенства.

Общият баланс в София е 57 мача, 45 победи за Левски, 9 равенства и едва 3 успеха за варненци. Нашата прогноза, че днес добрата серия на Левски у дома срещу Черно море ще продължи.

Прогноза: Левски – Черно море 2:0