Ювентус – СПАЛ, мач от 10-ия кръг на Серия "А", "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:
 

Вратари: Буфон, Счесни, Пинсолио

Защитници: Де Шилио, Киелини, Сандро, Бардзали, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Маркизио, Коста, Асамоа, Бентанкур

Нападатели: Игуаин, Дибала, Бернардески 

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът на Ботуша Юве няма право на грешна стъпка при домакинството си на СПАЛ. Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри няма да може да използва контузените Бенедикт Хьоведес, Марко Пяца, Блес Матюиди и Матиа Де Шилио, който се завръща в групата, но не е готов. Място там намира и Клаудио Маркизио, който още не може да издържи 90 минути. Аут е и наказаният Марио Манджукич, като Алегри призна, че позицията му ще заеме Дъглас Коста. За място на другия фланг спорят Хуан Куадрадо и Федерико Бернардески.

Треньорът на Юве разкри още, че Джанлуиджи Буфон и Джорджо Киелини ще получат почивка, а мача ще стартират Алекс Сандро, Пауло Дибала и Гонсало Игуаин. В центъра на защитата пък ще действат двама измежду Андреа Бардзали, Даниеле Ругани и Меди Бенатия. За СПАЛ няма да играят Алберто Граси и Фабио Джиована, които са с травми, докато Серджо Флокари до последно е под въпрос за тежката визита на шампиона.

Това ще е първи мач между двата отбора от сезон 1967/68, когато СПАЛ за последно се подвизава в елита. Кампанията вече изглежда трудна за новаците, които след 9 кръга имат едва 5 точки и една победа в актива си. Любопитното е, че Пауло Дибала има повече вкарани голове, отколкото целия отбор на СПАЛ – 10 срещу 7. В миналото домакинство най-титулуваният италиански клуб загуби вкъщи с 1:2 от Лацио, а последният път, когато Юве падна в две поредни срещи в Торино в Серия "А" е от 2011 г. или преди 143 мача! Т.е., подобно нещо не се е случвало на "старата госпожа" на новия им стадион и нашата прогноза е, че това няма да стане и тази вечер.

Прогноза: Ювентус – СПАЛ 2:0