Ливърпул - Челси, среща от 13-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 19.30 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Ловрен, Клаван, Александър-Арнолд, Морено, Хендерсън, Милнър, Коутиньо, Салах, Мане и Фирмино

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кристенсен, Аспиликуета, Кейхил, Дзапакоста, Алонсо, Бакайоко, Канте, Фабрегас, Азар и Мората

Прогноза на Gol.bg:
Преди този мач ситуацията в двата тима е горе-долу сходна, тъй като разликата между тях е само три точки. "Сините" от Лондон, които са и шампиони на Англия за изминалия сезон, са трети в класирането, но изостават на цели 9 точки от върха и защита на титлата определено може да се разглежда като непосилна цел с оглед на феноменалната форма на лидера Манчестър Сити.

"Червените" от своя страна могат да "пробият" в топ 4 при един успех днес, като отборът в момента е пети в класирането, но определено на тима на Юрген Клоп ще му бъде адски трудно.

Домакините ще бъдат без контузените Уорд и Клайн, а Джан, Мане и Матип имаха оплаквания, но все пак и тримата тренират наравно със съотборниците си и се очаква да са на линия за мача днес.

Гостуващият отбор от своя страна ще бъде без Батшуай, Кенеди и Мусонда, които са контузени. 

Моментната форма преди този мач няма никакво значение, така че няма да се коментира, но Ливърпул е непобеден в последните си пет мача срещу този противник на ниво Висша лига и има записани 2 победи и 3 ремита.

И двата успеха обаче дойдоха на "Стамфорд Бридж",.

Челси от своя страна не е загубил нито една от последните си пет визити на "Анфийлд" отново във Висшата лига и има записани на стадиона на Пул 2 победи и 3 ремита. 

Нашата прогноза за този мач е реми с по един гол.

Прогноза: Ливърпул - Челси 1:1