Челси – Суонзи, мач от 14-ия кръг на Висшата лига, Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Куртоа, Рудигер, Кристенсен, Аспиликуета, Алонсо, Канте, Фабрегас, Азар, Педро, Вилиан, Мората
Контузени: Батшуай, Давид Луис, Мусонда
Под въпрос: Моузес

Суонзи: Фабински, Олсон, Хоорн, Моусън, Ноутън, Сун-юен, Фер, Клукас, Санчес, Аю, Бони
Контузени: Бартлей, Абрахам
Под въпрос: Фернандес

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Челси е фаворит срещу "лебедите", които се представят далеч под очакванията и заемат предпоследното 19-то място в класирането.

Шампионите се намират в най-добрата си серия срещу този противник във Висшата лига със 7 победи, 4 равенства и 1 загуба в последните 12 мача помежду им. На "Стамфорд Бридж" предимството на домакините е още по-впечатляващо – 6 успеха при 5 равенства, като през миналия сезон лондончани се наложиха с 3:1.

Отборът на Антонио Конте започва да набира скорост и в последните пет срещи в първенството, има четири победи и едно равенство – 1:1 срещу Ливърпул на "Анфийлд" в последния кръг. През уикенда пък Суонзи направи 0:0 с Борнемут у дома, с което прекъсна негативната си серия от пет поредни поражения в шампионата.

В преките двубои през новия век предимството отново е на страната на Челси със 7 победи, 5 равенства и 2 загуби. От началото на сезона лондончани не са сред най-силните домакини с 10 спечелени точки вкъщи от 18 възможни, но "лебедите" са от най-слабите гости във Висшата лига с един успех, две равенства и три загуби и едва три отбелязани гола далеч от дома.

Нашата прогноза е, че днес Челси ще спечели без да се напряга особено.

Прогноза: Челси – Суонзи 3:0