Ливърпул – Суонзи, мач от 20-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Анфийлд", начало: 19.30 часа наше време

Вероятни състави:

Ливърпул: Кариус, Робертсън, Матип, Клаван, Арнолд, Коутиньо, Милнър, Вайналдум, Чембърлейн, Салах, Фирмино
Контузени: Богдан, Клайн, Морено, Хендерсън, Стъридж
Под въпрос: Матип

Суонзи: Фабиански, Ранхел, Фернандес, Моусън, Олсон, Каръл, Меса, Клукас, Аю, Дайър, Ейсбрахам
Контузени: Бритън, Бони
Под въпрос: Фер, Су-юен, Раутлидж

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Ливърпул е в серия от три поредни равенства на "Анфийлд" и ще се опита да постигне първа победа у дома от средата на октомври, когато разби с 3:0 Саутхемптън. В последния кръг "мърсисайдци" направиха зрелищно равенство 3:3 при гостуването си на Арсенал, като допуснаха три гола за едва шест минути – нещо, което не им се беше случвало във Висшата лига.

Най-доброто постижение на "червените" на Боксинг дей е три поредни победи (от 2007 до 2009 г.), а общият им баланс на 26 декември е 12 успеха, 5 равенства и 4 загуби. Последната загуба на Ливърпул във всички турнири датира от 22 октомври с 1:4 от Тотнъм и от тогава формата на отбора значително се подобри.

"Лебедите" обаче спечелиха последното си гостуване на "Анфийлд" – 3:2 през януари тази година, а сега ще са с нов мениджър, след като предни дни Пол Клемънт беше освободен след 1:1 у дома с Кристъл Палас. Временно на поста застана Леон Бритън.

Статистиката на Суонзи на 26 декември във Висшата лига е равна – 2 победи, 1 загуба и 2 равенства, но влиза в днешния мач на дъното на класирането и най-нисък процент отбелязани голове в първенството – едва 0,5  на мача.

Нашата прогноза е, че Ливърпул ще вземе своето.

Прогноза: Ливърпул – Суонзи 3:0