Валенсия - Барселона, двубой от полуфиналите за Купата на Краля, стадион "Местая", начало: 22:30 българско време.

Групата на Барселона:

Тер Стеген, Силесен, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Л. Суарес, Меси, Коутиньо, Паулиньо, Алкасер, Алба, С. Роберто, Гомеш, Видал, Юмтити, Мина

Прогноза на Gol.bg:

Гостите се надяват да спечелят Купата на Краля за четвърти пореден сезон и ще се опитат на първо време да си гарантират място на финала. Треньорът Ернесто Валверде взима много на сериозно този турнир. 

Специалистът дори даде почивка на голямата звезда Лионел Меси в дербито с Еспаньол през уикенда, което завърши при резултат 1:1, като Жерар Пике донесе точката на Барса с гол в края на мача.

Осман Дембеле е аут за мача, а под сериозна въпросителна са още защитниците Жерар Пике и Люка Дин.

Домакините се намират в изключително тежка серия от 5 поредни загубени мача. Последната победа за „прилепите” бе у дома срещу Алавес в мач за купата. 

През уикенда те отстъпиха с 1-0 при гостуването си на Атлетико Мадрид. У дома Валенсия е с 4 победи и 2 загуби в последните си 6 срещи. Андреас Перейра е с травма и няма да вземе участие в срещата, докато Джейсън Мурильо и Гуедес са под въпрос.

Двата тима имат общо 11 мача един срещу друг в турнира Копа дел Рей. Валенсия е с 3 победи, а Барса има 5. Що се отнася до мачовете, при които Валенсия е бил домакин, тимът е спечелил 2 пъти в 5 срещи, като само веднъж Барса си е тръгвал с успеха.

Прногноза: Валенсия - Барселона 2:2