Италия - Аржентина, приятелска футболна среща, стадион “Етихад”, Манчестър, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Треньорът на Аржентина Хорхе Сампаоли потвърди, че няма да разчита на Серхио Агуеро за контролата с Италия на “Етихад” довечера.  Нападателят на Манчестър Сити има травма в коляното, но възстановяването му върви добре и може да запише няколко минути срещу Испания в Мадрид. 

“Говорихме с лекарите на Манчестър Сити и те знаят ситуацията. Искахме да видим дали можем да го използваме в някоя от двете приятелски срещи. За първата няма да стане, а за втората ще видим”, заяви Сампаоли.

Селекционерът на Аржентина похвали формата на Николас Отаменди. “Много сме щастливи, че Николас играе по този начин за Сити. Напредна много по време на периода си при Гуардиола и сме горди от него”, каза още Сампаоли.

В състава на Аржентина изненадващо не попаднаха Мауро Икарди и Пауло Дибала, които лекуваха контузии в последно време. Сампаоли пък включи в селекцията си петима играчи, които се състезават в местното първенство - Лаутаро Мартинес, Кристиан Павон, Фабрицио Бустос, Пабло Перес и Максимилиано Меса. 

Треньор на Италия пък временно ще бъде Луиджи Ди Биаджо, който досега бе наставник на юношеския тим. Той няма да може да разчита на Джорджио Киелини, който има травма в бедрото. В тима продължава да бъде Джанлуиджи Буфон, който бе обявил отказване след злополучния мач с Швеция, който остави италианците извън Световното първенство. 

Вероятни състави: 

Италия: Буфон, Флоренци, Бонучи, Ругани, Дармиан, Кандрева, Верати, Жоржиньо, Инсинье, Кутроне, Имобиле

Аржентина: Ромеро, Отаменди, Масчерано, Меркадо, Ди Мария, Банега, Билия, Лансини, Салвио, Меси, Игуаин 

Резултат: 1:2