ЦСКА - Ботев Пловдив, среща от Първа лига на България, стадион "Българска армия", начало 20.00 часа.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 5 победи и 5 равенства. От тях 2 победи и 4 равенства в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Ботев във всички турнири: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 1 загуба в последните 4 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 3 победи, гостите имат 2 победи и 5 пъти са завършили наравно. На домашния терен на ЦСКА София имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и 3 пъти са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК!

Вероятно състави: 

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Чорбаджийски, Барт, Жеферсон, Пинто, Лое, Десподов, Тиаго, Джеси, Бланко.

Ботев Пловдив: Чворович, Й. Минев, Пиргов, Пл. Димов, Ф. Филипов, Юсеин, Балтанов, Кампос, Афонсо, Неделев, Паоло.

ПРОГНОЗА: ЦСКА излиза за задължителна победа и всичко друго освен домакински успех ще е провал за червените, които водят люта битка с Лудогорец за шампионската титла.

В редовния сезон армейците спечелиха с 6:2 в Пловдив, а в София срещата между двата тима завърши без победител - 1:1. ЦСКА е фаворит в мача, но Стамен Белчев няма да може да разчита на най-добрите си играчи - Николай Бодуров и Фернандо Каранга. Аут от срещата е и резервата Георги Китанов, но той рядко намира място на вратата.

В заключителните кръгове от редовния сезон червените стигнаха до няколко инфарктни победи с известна доза късмет, но и с характер. Въпреки 4-те поредни успеха си пролича, че ЦСКА има известна криза в играта си и видимо отстъпление спрямо есента.

Основният въпрос е дали армейците ще успеят да намерят алтернативни решения в атака при отсъствието на Каранга. Отборът често изпада в сериозни затруднения без звездата си. Бланко ще замести бразилеца. Барт пък ще си партнира с Чорбаджийски в центъра на защитата.

Малинов пък ще бъде пазен за битката в Разград на 6 април (петък) с оглед, че е с 12 жълти картона и при нов ще бъде наказан за 3 мача. За по една среща пък може да изгорят Манолев и Десподов, ако бъдат санкционирани днес.

Ботев не познава загуба в последните си три гостувания, а мачовете между двата отбора на “Българска армия” се отличават и с ниска резултатност. Ботев ще опита да спечели на "Армията" за първи път от цели 32 години.

В този период пловдивчани имат 29 визити, от които 6 равенства и 23 загуби, при 13:58 голова разлика за ЦСКА. Последният успех на канарчетата датира от 3 ноември 1985 г. - 3:2. Трябва обаче да се отбележи, че Ботев не е загубил последните си 3 мача на "Армията".

През пролетта на 2015 г. и на 2017 г. канарчетата стигнаха до нулеви ремита, а първият двубой в Борисовата градина този сезон завърши 1:1 на 18 ноември, като ЦСКА отново бе без Каранга.

Резултат: ЦСКА - Ботев 1:0