Беневенто – Ювентус, мач от 31-ия кръг на Серия "А", начало: 16.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Счесни, Пинсиолио, Дел Фаверо

Защитници: Де Шилио, Киелини, Бенатия, Сандро, Хьоведес, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Пянич, Кедира, Маркизио, Матюиди, Асамоа, Стураро, Бентанкур

Нападатели: Куадрадо, Игуаин, Коста, Манджукич

Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът Ювентус няма право на грешка, особено след като наскоро направи 0:0 при гостуването си на СПАЛ и това трябва да му е като обица на ухото.

"Бианконерите" влизат в мача с понижено самочувствие заради загубата с 0:3 от Реал Мадрид в първи 1/4-финален мач от Шампионска лига. Треньорът Макс Алегри ще направи някои промени, като разкри, че Войсчех Счесни ще смени легендата Джанлуиджи Буфон.

Джорджо Киелини и Гонсало Игуаин също ще седнат на пейката, което означава, че Даниеле Ругани и Марио Манджукич ще стартират. Андреа Бардзали и Федерико Бернардески пък останаха извън групата за визитата на "вещиците".

Треньорът на Беневенто Роберто Де Зебри няма сериозни кадрови проблеми, въпреки че един от ключовите му футболисти – защитникът Гаетано Летиция, е аут заради контузия. Друг бранител – Лука Антей, продължава да се възстановява от тежка травма и още не е играл през 2018 г.

По-рано през сезона Юве победи Беневенто с 2:1 у дома, като на почивката гостите изненадващо водиха с 1:0. Това трябва да е нова сигнална лампа за торинци, които имат 15 победи и 2 равенства в последните си 17 срещи в Серия "А". В последните си пет домакински мача пък "вещиците" спечелиха 3 и загубиха 2 и в последно време оперделено играят по-добре.

Новакът в калчото обаче почти сигурно ще изпадне и нашата прогноза е, че лидерът ще успее да победи последния в класирането.

Прогноза: Беневенто – Ювентус 0:2