Евертън – Ливърпул, мач от 33-ия кръг на Висшата лига, „Гудисън Парк”, 14,30 часа, съдия Майкъл Оливър

Контузени за Евертън: Холгейт, Сигурдсон, Мангала, Маккарти, Стекеленбург
Под въпрос за Евертън: Гей
Завръща се след наказание за Евертън: Ашли Уилямс

Контузени за Ливърпул: Матип, Джан, Гомес, Лалана
Под въпрос за Ливърпул: Салах

Прогноза

Мърсисайдското дерби идва в напрегнат момент за Ливърпул, който трябва да има едно на ум и за реванша срещу Манчестър Сити от Шампионската лига. 

Затова и не случайно Юрген Клоп намекна, че Дани Ингс може да стартира на мястото на Роберто Фирмино, докато Мохамед Салах е под въпрос и е твърде вероятно да не се рискува с включването му в игра. 

Позицията на състава в класирането също означава, че дори и загуба ще ги остави твърдо в четворката. Естествено градската чест не трябва да се подценява и Евертън ще бъде достатъчно сериозен дразнител в стремежа на Червените да продължат да господстват в града на Бийтълс. 

„Това е най-важният мач за хората тук и ние ще подходим към него именно по този начин. Феновете мечтаят, това е специален сблъсък и ние знаем, че трябва да сме на ниво” изтъкна германецът. 

Неговият тим доминира сериозно в този сблъсък напоследък, след като Евертън спечели само един от последните 22 срещи и не се наложи нито веднъж в предишните 14 мача. Последният успех за Карамелите бе от октомври 2010-а, когато биха с 2:0. 

Макар и този сблъсък да е известен като „Приятелското дерби”, в ерата на Висшата лига в мача е имало цели 21 червени картона, което е ясно доказателство, че и сега страстта и емоциите ще властват на „Гудисън”. 

Колкото и изтъркано да звучи един такъв мач може да завърши по всякакъв начин, но реално за Ливърпул определено битката във вторник е много по-важна. Това изглежда като отлична възможност за Евертън да прекъсне дългата си серия без победа над Червените, но и равенството също не е за пренебрегване. 

Резултат: Евертън – Ливърпул 1:1