Лацио – Рома, мач от 32-ия кръг на Серия "А", ст.: "Олимпико", Рим, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Лацио: Стракоша, Фелипе, Де Врай, Раду, Лулич, Лейва, Пароло, Марушич, Милинкович-Савич, Алберто, Иммобиле
Контузени: Патрик, Маркети
Под въпрос: няма
Наказани: няма
Треньор: Симоне Индзаги

Рома: Алисон, Флоренци, Манолас, Фацио, Коларов, Строотман, Де Роси, Наинголан, Шаарауи, Юндер, Джеко
Контузени: Пероти, Дефрел
Под въпрос: Флоренци, Манолас
Наказани: няма
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер е време за едно от най-горещите дербита на Ботуша – това за Вечния град! Лацио и Рома водят здрава битка за място в Топ 4, което ще им гарантира участие в Шампионска лига през следващия сезон. В класирането двата столични отбора имат по 60 точки, с толкова е 5-ият Интер, който вече е с мач повече след снощното равенство 0:0 като гост на Аталанта.

Треньорът на Лацио Симоне Индзаги няма сериозни кадрови проблеми и ще може да разчита на най-добрите си играчи за големия мач. В предни позиции той ще заложи на намиращия се във великолепна форма Чиро Иммобиле, който от началото на сезона има 27 попадения и води убедително в голмайсторската листа. От другата страна е Един Джеко със своите 14 точни изстрела.

Наставникът на Рома Еузебио Ди Франческо има по-големи кадрови проблеми. От групата отпаднаха Грегори Дефрел и Диего Пероти, последен фитнес тест ще минат Алесандро Флоренци и Костас Моналов. Въпреки това се очаква двамата да започнат заради важността на дербито.

"Орлите" и "вълците" влизат в него в коренно различно настроение. През седмицата Лацио допусна три гола за четири минути срещу РД Залцбург и отпадна от Лига Европа с общ резултат 5:6. Рома пък разби с 3:0 Барселона за историческа победа в Шампионска лига и се класира на 1/2-финалите, където ще срещне Ливърпул.

По-рано през сезона Рома надви Лацио с 2:1 и има предимство в последните 10 дербита във всички турнири – 7 победи, 2 загуби и 1 загуба. Общият баланс също е на страната на "вълците" – 64 успеха, 45 поражения и 60 равенства. Нашата прогноза е, че довечера ще има голове и в двете врати, но римляните ще поделят точките.

Прогноза: Лацио – Рома 2:2