Кротоне – Ювентус, мач от 33-ия кръг на Серия "А", стадион: "Ецио Шида", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Юве за мача:

Вратари: Буфон, Счесни Пинсолио

Защитници: Киелини, Бенатия, Сандро, Бардзали, Хьоведес, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Кедира, Маркизио, Матюиди, Асамоа, Стураро, Бентанкур

Нападатели: Куадрадо, Игуаин, Дибала, Коста, Бернардески


Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът на Ботуша Ювентус е сочен за абсолютен фаворит, въпреки че наскоро завърши 0:0 при гостуването си на СПАЛ Ферара и едва победи последния в класирането Беневенто с 4:2, като два от головете бяха от дузпи.

Очаква се треньорът на шампионите Макс Алегри да заложи на повече резерви, тъй като в неделя предстои домакинство на Наполи, при което историческото седмо поредно Скудето може да бъде капарирано. Аут заради контузии са Матия Де Шилио и Миралем Пянич, докато Федерико Бернардески се завръща в групата. Най-вероятно Клаудио Маркизио ще започне титуляр, а на вратата ще застане Войсчех Счесни.

От своя страна Кротоне е силен домакин и 19 от своите 27 точки (70%) спечели на собствена територия. Отборът обаче загуби последните си 6 от 8 мача и определено не се намира в добра форма. Юве пък е най-силният гост в Италия с 13 успеха, 2 равенства и 1 загуба (2:3 от Сампдория).

По-рано през сезона торинци победиха Кротоне вкъщи с 3:0, а през миналия сезон срещите помежду им отново завършиха с успех за най-титулувания клуб на Апенините – отново 3:0 и 2:0 на стадион "Ецио Шида". Марио Манджукич се разписа по веднъж във всеки един от трите мача, но сега не попадна в групата. Това означава, че Гонсало Игуаин ще поведе атаката, но един жълт картон го дели от наказание за неделното дерби с Наполи.

Нашата прогноза е, че Юве няма да има проблеми да вземе своето и минимум ще запази аванса си от 6 точки пред Наполи.

Прогноза: Кротоне – Ювентус 0:2