Рома – Ливърпул, реванш от 1/2-финалите в Шампионска лига, ст.: "Олимпико", начало: 21.45 часа наше време, 2:5 в първия мач

Вероятни състави:

Рома: Алисон, Коларов, Манолас, Фацио, Флоренци, Наинголан, Де Роси, Строотман, Пероти, Юндер, Джеко
Контузен: Дефрел
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Дайк, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино
Контузени: Матип, Джан, Чембърлейн, Гомес, Лалана
Мениджър: Юрген Клоп

Прогноза на Gol.bg:

Рома и Ливърпул мечтаят! "Вълците" за триумф с 3:0, както срещу Барселона, който ще ги прати на финал за първи път от 1984 г. Мърсисайдци обаче са по-близо до сблъсък с Реал Мадрид, който снощи драматично елиминира Байерн Мюнхен след 2:2 в Испания и 2:1 в Германия.

Треньорът на италианците Еузебио Ди Франческо няма сериозни кадрови проблеми и ще може да разчита на всичките си най-добри играчи, докато мениджърът на англичаните Юрген Клоп е със сериозни главоболия. Лазаретът му е пълен, като това важи в най-голяма степен за халфовата линия. Добрата новина за него е, че звездното му трио в атака Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино е здраво.

Това ще е първо завръщане за египетската звезда на "Олимпико", след като през лятото напусна в посока "Анфийлд". Статистиката от 1/2-финалите е в полза на "червените". От десет опита в тази фаза на КЕШ/Шампионска лига, те са стигали до решаващия мач в седем случая, от които пет са триумфирали.

Общият баланс на Ливърпул срещу съперници от Ботуша също е обнадеждаващ – 10 победи, 7 равенства и 9 загуби. Двата гола на Рома в последните минути на Острова преди седмица обаче оставиха интригата жива. "Щеше да е друго, ако бяхме спечелили с 5:0. Сега домакините ще хвърлят всички сили", заяви Клоп на пресконференцията преди реванша.

И в думите му има голям резон. Статистиката на римляните срещу англичани е 4 успеха, 2 равенства и 3 загуби. През този сезон Рома вече победи съперник от Висшата лига с резултата, от който се нуждае и сега – 3:0 над Челси в груповата фаза.  Атаката на Ливърпул обаче е далеч по-силна от тази на лондончани, което може да се окаже ключов фактор за крайния победител от двойката.

До момента мърсисайдци са нанизали внушителните 44 гола в 13 мача в Шампионска лига, като в това число влизат и плейофните битки с Хофенхайм. Това прави средно по 2,5 гола на двубой. Абсолютният рекорд се държи от Барселона с 45 попадения 16 срещи и датира от сезон 1999/00.

Нашата прогноза е, че смъртоносната атака на бандата на Клоп ще се окаже решаваща и Ливърпул ще се класира на финал срещу Реал Мадрид.

Прогноза: Рома – Ливърпул 1:3