Атлетико Мадрид – Арсенал, мач-реванш от полуфиналите на Лига Европа, „Уанда Метрополитано”, 22,05 часа, съдия Джанлука Роки

В първия мач: Арсенал – Атлетико 1:1

Контузени за Арсенал: Елнени, Касорла
Под въпрос за Арсенал: Айоби
Без право да играе за Арсенал: Обамеянг

Прогноза

След лошата развръзка в мач №1 ситуацията пред Арсенал за гостуването в Мадрид на Атлетико изобщо не е розова. 

Равенството 1:1 на „Емиратс”, при което лондончани играха 80 минути с човек повече, определено бе разочароващо, така че сега Артилеристите се нуждаят от малък подвиг, за да запазят надежди да изпратят Арсен Венгер с първото му европейско отличие начело на отбора. 

Арсенал трябва да търси голове на стадиона на Дюшекчиите и макар че като гост отборът загуби всичките си мачове от Висшата лига през 2018-а, Венгер не е притеснен. „В Европа се справяме добре при гостуванията си. Проблемите са ни в първенството” коментира французинът. 

Добрата новина за него е, че Хенрик Мхитарян е на линия, след като пропусна първия мач, но се завърна миналия уикенд и вкара гола при загубата от Манчестър Юнайтед. 

Диего Коста може да стартира за Атлетико, след като преди седмица остана на пейката през цялото време заради здравословен проблем, а и Филипе Луис е готов след като през март счупи крака си, но не може да запише 90 минути. Антоан Гризман също се очаква да започне. 

Атлетико е стабилен у дома, като спечели 13 и загуби само едно от последните си 17 домакинства в евротурнирите. Затова и се очаква мадридчани отново да заложат на здравата си защита в търсене на резултат, който да ги прати на финала, като със сигурност няма да рискуват. 

Арсенал има потенциал в нападение, но в предишните си 6 визити на испанска земя регистрира 2 равенства и 4 поражения. Сега отборът със сигурност трябва да играе освободено, да атакува с всички сили, но шансовете му не изглеждат особено добри. 

Ранен гол може да помогне, въпреки неубедителната игра в защита. Въпросът е дали гостите ще стигнат до него, защото с напредване на времото хората на Чоло Симеоне ще стават все по-трудни за преодоляване. В мача едва ли ще има много голове, като шансовете пред домакините са по-добри. 

Резултат: Атлетико – Арсенал 1:0