Мароко – Иран, мач от група "В" на световното първенство, Санкт Петербург, начало: 18.00 часа

Вероятни състави:

Мароко: Мохамеди, Амрабат, Бенатия, Саис, Хакими, Бусуфа, Ел Ахмади, Ари, Белханда, Зийеш, Кааби
Селекционер: Ерве Ренар

Иран: Бейранванд, Мохамади, Пуралиганджи, Чешми, Резаеян, Шоджаи, Хайшафи, Тареми, Ансарифард, Джаханбакш, Змун
Селекционер: Карлош Кейрош

Прогноза на Gol.bg:

Не съществува и капка съмнение, че това са двата аутсайдера в група "В" на Мондиал 2018. И няма как да е иначе, след като компания им правят еврошампионът Португалия и един от големите фаворити Испания.

Това ще е първи мач между Мароко и Иран на световното първенство, а в исторически план са се срещали един път и двубоят завършва без победител. Меди Бенатия и компания се представиха отлично в квалификациите и не са губили повече от година или 18 срещи, в които записаха впечатляващите 14 успеха. Надеждите са свързани с 24-годишния нападател на ФК Беркан – Аюб Ел Каби, който има 11 гола в 10 мача за родината си.

От своя страна Иран също не падна по пътя към Русия, печелейки 12 сблъсъка от общо 18. В 14 от тях селекцията на Карлош Кейрош не допусна гол във вратата си, което е знак за силна защита. За невярващите, ще дадем още един интересен факт – в последните 35 срещи отборът само два пъти е инкасирал повече от две попадения. Въпреки това формата на тима в контролите спадна и беше допусната загуба с 1:2 от Турция. Литва и Узбекистан пък бяха победени с по 1:0.

Мароко направи 0:0 с Украйна и след това надделя последователно над Словакия (2:1) и Естония (3:1). С три едва трите си отбелязани гола в последните шест мача на световни първенства, статистиката показва, че Иран ще загуби. И ще й се доверим.

Прогноза: Мароко – Иран 1:0