Аржентина – Исландия, мач от група "D" на световното първенство, "Откритие Арена", Москва, начало: 16.00 часа наше време

Вероятни състави:

Аржентина: Армани, Салвио, Фацио, Отаменди, Талифико, Масчерано, Ло Селсо, Ди Мария, Агуеро, Меси, Игуаин
Селекционер: Хорхе Сампаоли

Исландия: Халдорсон, Севарсон, Игнасон, Р. Сигурдсон, Магнусон, Бярнасон, Халфредсон, Гунарсон, Гудмундсон, Сигурдарсон, Финбогасон
Селекционер: Хеймир Халгримсон

Прогноза на Gol.bg:

Един от големите фаворити на световното първенство Аржентина започва участието си срещу приятната изненада от Евро 2016 Исландия, където играе защитникът на Левски Холмар Ейолфсон. Двата отбора ще се изправят един срещу друг за първи път в историята и контрастите са огромни.

Латиносите с гореща кръг ще играят за 17 път на Мондиал и бълват талант след талант, което не е никак необичайно заради 44-милионното има население. Студените викинги пък дебютират на шампионат на планетата, а в страната им има 350 хиляди (!) души.

Лео Меси и компания трябваше да изчакат до последния кръг в Южна Америка, за да вземат визи за Русия и напоследък отборът определено не впечатлява. Допусна загуби с 2:4 от Нигерия в контрола, въпреки че поведе с 2:0. Сега африканците са в тяхната група. Испания пък направи за смях Аржентина – 6:1, а между двете поражения бяха победени намиращия се в дълбока криза състав на Италия (2:0) и Хаити (4:0).

След Евро 2016, където исландците играха 1/4-финал и отпаднаха от домакина Франция, тимът им продължава да впечатлява. Те спечелиха квалификационната си група, завършвайки пред коравите хървати. Допуснаха 7 гола в 9 мача, но по време на подготовката показаха слабости и инкасираха цели 11 попадения в 4 срещи – 0:3 от Мексико, 1:3 от Перу, 2:3 от Норвегия и 2:2 с Гана. Холмар Ейолфсон и съотборниците му запазиха само една "чиста мрежа" в последните си 8 сблъсъка.

Ще успеят ли викингите да издържат на атомната атака на двукратния световен шампион и петкратен финалист Аржентина? Тя е предвождана от голямата звезда на футбола Лео Меси, който е гладен за рекорди на Мондиали. Асът на Барселона се нуждае от 6 мача, за да изравни иконата Диего Марадона и от 5 гола, за да задмине Габриел Батистута по брой попадения в официални мачове. В момента бившият нападател на Рома води с 38 срещу 34 точни изстрела, но като включим и контролите, предимството е за Меси – 64 срещу 54.

Нашата прогноза е, че Аржентина ще започне с победа участието си на Мондиал 2018.

Прогноза: Аржентина – Исландия 2:1