Швеция - Швейцария, среща от осминафиналите на Мондиал 2018, стадион "Санкт Петербург Арена", начало 17.00 часа.

Последните 10 срещи на Швеция: Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби.

Последните 10 срещи на Швейцария: Общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба.

В последните 2 директни срещи шведите имат 1 победа, швейцарците нямат победа и 1 път са завършили наравно. 

Срещата можете да следите НА ЖИВО ТУК!

ПРОГНОЗА: Троен мач, в който може да се случи всичко. Този осминафинал е напълно непредвидим и за това световните букмейкъри дават почти еднакви шансове за двата отбора. Швеция спечели изключително тежката Група "F", където победи Южна Корея и Мексико, а загуби нещастно от Германия. Скандинавците показаха много здрав и приятен за окото футбол, като водещо в тези срещи бе отборната игра.

От своя страна Швейцария започна с престижно равенство 1:1 с Бразилия, след което тресна с 2:1 Сърбия и завърши с реми с Коста Рика. "Кръстоносците" демонстрираха изключителна прецизност в атака, където всяко второ положение бе превръщано в гол.

Швейцария разполага с балансиран състав във всяка една линия на терена и като нищо може да мина и през Швеция. Двете държави имат по точно 10 победи в срещите по между си, като Швеция няма загуба от Швейцария в последните три мача.

Аут от мача за скандинавците е Себастиан Ларсон, който изтърпява наказание. По същата причина за Швейцария срещата пропускат Стефан Лихтщайнер и Фабиан Шер. Стивън Зубер пък е под въпрос, след като все още лекува контузия. Тези два отбора се славят с желязна защита и много подвижна и безкомпромисна халфова линия.

Това определено е признак, че в този мач ще изобистват единоборствата, а головите положения ще бъдат рядкост. Именно за това ще заложим за равенство 1:1 в редовното време и победа за Швейцария след изпълнение на дузпи.

РЕЗУЛТАТ: Швеция - Швейцария 1:1

Прогноза на Краси Лаков, Gol.bg