Арсенал – Манчестър Сити, мач от 1-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Емиретс", начало: 18.00 часа наше време

Вероятни състави:
 

Арсенал: Лено, Найлс, Сократис, Мустафи, Белерин, Торейра, Рамзи, Лаказет, Йозил, Мхитарян, Обамеянг

Сити: Едерсон, Уолкър, Стоунс, Лапорт, Менди, Де Бройне, Фернандиньо, Силва, Сане, Агуеро, Марез
 

Прогноза на Gol.bg:

След 22 години Арсенал за първи път започва сезона с различен мениджър от Арсен Венгер. Начело на "топчиите" от няколко месеца е Унай Емери и официалният му дебют нямаше как да е по-труден – срещу шампиона Манчестър Сити.

Испанецът ще се опита да прекъсне серията на лондончани от три поредни загуби от този съперник, последните две на нула – 0:3, 0:3, 1:3. Арсенал завърши миналата кампания като втория най-добър домакин във Висшата лига – 15 победи, 2 равенства и 2 загуби, като единствено Сити имаше по-добри показатели вкъщи (16/2/1).

За разлика от "артилеристите", гостите в днешния мач бяха сравнително тихи на трансферния пазар и Пеп Гуардиола ще разчита на същото ядро от футболисти. Най-голямото ново име на "Етихад" е Рияд Марез, който се очаква да започне титуляр.

Шампионите не са губили откриващ мач от сезон 2008/09, а Гуардиола има огромно надмощие в преките дуели с Емери. Двамата имат 10 срещи помежду си в Ла Лига и Пеп никога не е губил. За подчертаване е, че каталунецът създаде един от най-силните отбори в историята на Барселона, докато другият беше начело на Севиля, който също имаше бляскав период.

Арсенал няма успех над Сити у дома в четири последователни случая – две поражения и две равенства. Нашата прогноза е, че тази серия ще продължи и днес.

Прогноза: Арсенал – Манчестър Сити 1:3