Копенхаген – ЦСКА, реванш от 3-ия предварителен кръг на Лига Европа, 2:1 за датчаните в първия мач, ст.: "Паркен", начало: 19.30 часа наше време

Вероятни състави: 

Копенхаген: Йоронен; Анкерсен, Бьеланд, Папаянопулос, Бойлесен; Зека, Томсен, Квист, Фишер; Ндойе, Кодро
Треньор: Столе Солбакен

ЦСКА: Черниаускас; Секулич, Бодуров, Перейра, Лясков; Пинто, Бикел; Десподов, Малинов, Тиаго; Мауридес
Треньор: Нестор Ел Маестро

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА ще гони чудото в Дания! Тази вечер "червените" имат изключително трудната задача да заличат пасива от 1:2 срещу Копенхаген насред скандинавската страна, за да продължат напред в Лига Европа.

Добрата новина за Нестор Ел Маестро е завръщането на Николай Бодуров и Кристиян Малинов, които изтърпяха наказанията си от три мача на международната сцена. Без съмнение и двамата ще започнат титуляри довечера. Аут заради наказание е Божидар Чорбаджийски, който на първата среща в София получи директен червен картон. Именно този момент преобърна двубоя и след него датчаните стигнаха до обрат. С контузии пък са Жеферсон, Енрике и Жоржиньо.

Не е изключено възстановеният Станислав Манолев също да стартира. Той вече е вкарал гол на стадион "Паркен" при 1:1 между Дания и България в световна квалификация през 2013 г. Бодуров пък познава обстановката на това съоръжение отлично, тъй като известно време игра в действащия шампион на Дания Мидтиланд. През 2016 г. той взе участие в дербито, отборът му загуби с 3:5 и получи жълт картон. Копенхаген остана без основен футболист за реванша. Расмус Фалк, който изигра страхотен мач на "Васил Левски", не попадна в групата на Столе Солбакен заради травма.

През новия век българските отбори нямат загуба в Дания. Интересното е, че всички срещи завършват наравно – нещо, което няма да устройва ЦСКА довечера. Националният ни тим два пъти имаше визити, които финишираха при 1:1. Едната е вече споменатата през 2014 г., другата е в пресявките за Мондиал 2002. На клубно ниво Левски и Берое играха с Брьондби, съответно 1:1 и 0:0. През 2015 г. Копенхаген и Лудогорец не си вкараха голове в 1/16-финал от Лига Европа. Както и сега, тогава датчаните имаха преднина от 2:1 след първия мач в София.

В исторически план "червените" играят трудно в Скандинавия. През 1960/61 ЦСКА губи с 0:1 от шведския Малмьо, през 1990/91 0:1 от КА Акурейри в Исландия, има 0:0 с Молде в Норвегия през 1998/99, а единственият успех е от 1970/71 – 2:1 срещу финландския Хака. Нашата прогноза е, че черната серия на "армейците" ще продължи и довечера.

Прогноза: Копенхаген – ЦСКА 2:1