Наполи – Милан, мач от 2-ия кръг на Серия "А", ст.: "Сан Паоло", начало: 21.30 часа наше време

Вероятни състави:

Наполи: Карнезис, Руи, Кулибали, Албиол, Хисай, Зиелински, Хамшик, Алан, Инсиние, Кайехон, Милик
Контузени: Гулам, Мерет
Треньор: Карло Анчелоти

Милан: Донарума, Калабриа, Калдара, Романьоли, Родригес, Кеси, Билия, Бакайоко, Бонавентура, Сусо, Игуаин
Контузени: Конти, Стринич
Наказан: Чалханоглу
Треньор: Дженаро Гатузо

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е най-голямото дерби от кръга в Серия "А". Новият треньор на Наполи Карло Анчелоти ще дебютира на "Сан Паоло" срещу Милан, където изкара най-силните години в кариерата си. Това пък ще е първи мач за Гонсало Игуаин с "червено-черния" екип, след като домакинството на Дженоа миналата седмица беше отложено. Ще бъде любопитно как южняците ще посрещнат аржентинския стрелец, който беше заклеймен като предател след трансфера си в Ювентус. Първи мач за "росонерите" ще запишат още Матия Калдара и Темуе Бакайоко.

Наполи започна новия сезон с обичаен обрат над Лацио – 2:1 в Рим. През миналия сезон отборът на два пъти победи "римските орли", след като изоставаше в резултата. Южняците бяха вторият най-силен домакин, печелейки 14 от 19 мача. Равенствата бяха 3, загубите 2. Миланци се представиха далеч по очакванията, въпреки гръмката селекция – 8 успеха, 5 равенства и 6 поражения далеч от дома, но сега отново имат надежди за класиране в Топ 4. Двата отбора са се изправяли един срещу друг в Серия "А" 142 пъти – 43 победи за Наполи, 54 за Милан при 45 равенства.

На "Сан Паоло" обаче предимството е за домакините – 28, 21, 22. Гостите имат само една победа на този стадион през новия век – 2:1 през 2010 г., 6 поражения и 5 равенства.  В четири от последните 5 сблъсъка между двата отбора неизменно има над 1,5 гола, а Милан се намира в тежка серия срещу Наполи. "Червено-черните" не са печелили срещу този съперник от 7 последователни срещи, в които са паднали 5 пъти.

Нашата прогноза е, че довечера домакините отново ще триумфират.

Прогноза: Наполи – Милан 2:0