България - Норвегия, двубой от Лига 3 на Група С от Лигата на нациите, стадион: "Васил Левски", начало: 19:00 часа.

Групата на България: Пламен Илиев, Мартин Луков, Благой Макенджиев, Ангел Лясков, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Иван Горанов, Иван Бандаловски, Страхил Попов, Георги Костадинов, Божидар Краев, Симеон Славчев, Мартин Райнов, Александър Цветков, Борислав Цонев, Кристиян Малинов, Галин Иванов, Светослав Ковачев, Ивелин Попов, Кирил Десподов, Радослав Василев.

Прогноза на Gol.bg: 

България се възползва по отличен начин от своите шансове в гостуването си на Словения в четвъртък и успя да стигне до ценен успех с 2:1. И двете попадения бяха дело на Божидар Краев. 

"Лъвовете" имаха и немалко късмет в този мач, но се бориха докрай и трите точки са факт. Селекционерът Петър Хубчев и компания ще гледат да зарадват с успех българските фенове и във втори пореден мач, което не се случва често. 

Специалистът очаква здрава битка на терена и в този мач и се надява да види същото себераздаване от играчите си. Най-вероятно той ще заложи на същите стартови 11, с изключение на контузения Васил Божиков, което е единствения сериозен проблем. Доста вероятно е на негово място да започне капитанът на Левски Иван Горанов.

Норвегия пък победи Кипър с 2:0 в първия кръг и е начело в групата. Халфът на Фулъм Стефан Йохансен вкара и двете попадения за скандинавците преди почивката, а второто полувреме се доиграваше. 

В селекцията на Ларс Лагербек прави впечатление наличието на доста играчи от Висшата лига. Срещу Кипър нападението на тима бе водено от нападателя на Борнемут Джошуа Кинг. 

В състава са още Александър Сьорлот и Мохамед Елионуси, които играят съответно за Кристъл Палас и Саутхемптън. Норвегия се представи слабо като гост с световните квалификации, след като загуби четири от петте си визити, включително от Азербайджан и Северна Ирландия. 

Прогноза: България - Норвегия 2:0