Челси - Кардиф, среща от 5-ия кръг на Висшата лига, стадион "Стамфорд Бридж', 17:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

ЧЕЛСИ: Кепа, Рюдигер, Давид Луис, Аспиликуета, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Канте, Педро, Азар и Жиру

КАРДИФ: Етеридж, Морисън, Бамба, Манга, Бенет, Артър, Рълс, Камараса, Хойлет, Уорд и Рийд

Прогноза на Gol.bg:
Домакините се намират в страхотна форма под ръководството на Маурицио Сари и отборът няма грешка в първите четири кръга, като има на сметката си 12 точки след четири победи и дели първото място с Ливърпул.

При гостуващия тим ситуацията изобщо не е подобна и отборът от Уелс е спечелил едва две точки от 12 възможни и като цяло е доста близо до зоната на изпадащите, а за да избегне подобен вариант ще трябва да печели точки в следващите мачове.

Лондончани ще бъдат в днешния мач без контузения Лофтъс-Чийк, а освен това Фабрегас, Емерсон и Дзапакоста са под въпрос заради различни проблеми, но все пак вероятността да попаднат в групата за мача е голяма.

Кардиф от своя страна ще бъде без Мендес-Лаинг, който е с контузия на коляното и е извън строя до края на календарната година. 

"Сините" играят успешно срещу този противник и са постигнали 10 победи в последните си 12 срещи с него на ниво Висша лига, като за този брой мачове имат само една единствена загуба и едно реми. 

Освен това тимът е загубил само веднъж в последните си 51 мача срещу новак в елита, като това поражение бе от Борнемут през 2015 година.

Нашата прогноза за този мач е успех с 3:1 за домакините.

Прогноза: Челси - Кардиф 3:1