Хъдърсфийлд - Ливърпул, мач от 9-тия кръг на Висшата лига, стадион “Джон Смит”, 19:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул гостува на Хъдърсфийлд без контузения Наби Кейта, а мениджърът на тима Юрген Клоп ще се изправи срещу близкия си приятел Дейвид Вагнер. Халфът получи травма в мача на националния си отбор Гвинея срещу Руанда в квалификация за Купата на Африканските нации и остава извън групата. 

Клоп обаче похвали работата на Вагнер начело на Хъдърсфийлд, въпреки слабото начало на сезона. Според мениджърът на Ливърпул спасението на тима през миналия сезон е “третото чудо”. 

“Този сезон те са по-силен отбор и играят по-добър футбол. Говоря често с Дейвид и мисля, че работи в прекрасен клуб. Не мисля, че се притеснявате за бъдещето на клуба. Ако и този сезон успее да го спаси от изпадане, това ще бъде хеттрик от чудеса”, каза Клоп. 

Вагнер също определи днешният сблъсък като “специален”. “Гледаме с нетърпение към този мач. Това е специален двубой за мен и за този футболен клуб. Играем на нашия стадион срещу Ливърпул, един от най-големите клубове във Висшата лига. Ще дадем всичко от себе си, за да направим нещо специално”, каза мениджърът на Хъдърсфийлд. 

Освен Кейта “червените” имат проблеми и с други основни футболисти след мачовете за националните отбори. Мохамед Салах е с разтежение, Садио Мане претърпя операция на пръста на ръката, докато Върджил ван Дайк играе с болки в кръста. Джеймс Милнър пък се възстановява от разтежение още от преди паузата. Очаква се в групата за първи път от 1 септември да попадне Адам Лалана 

Хъдърсфийлд ще чака късен фитнес тест за контузения Филип Билинг. Исаак Мбенза също е под въпрос, докато твърдо аут са Теренс Конголо и Дани Уилямс.

Резултат: 1:2