ПСЖ – Наполи, мач от 3-ия кръг на група "С" на Шампионска лига, Париж, ст.: "Парк Де Пренс", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

ПСЖ: Арелоа, Бернат, Кимпембе, Маркиньос, Мюние, Верати, Рабио, Ди Мария, Неймар, Мбапе, Кавани
Контузени: Алвеш, Т. Силва, Курзава, Дагба
Треньор: Томас Тухел

Наполи: Оспина, Руи, Кулибали, Албиол, Хисай, Хамшик, Алан, Руиз, Кайехон, Инсиние, Милик
Контузени: Кирикеш, Гулам, Мерет
Треньор: Карло Анчелоти

Прогноза на Gol.bg:

Това е мач в една от най-завързаните групи в Шампионска лига. В класирането Наполи е лидер с 4 точки, ПСЖ и Ливърпул имат по 3 т., докато Цървена звезда е с 1 т. И всяка грешна стъпка може да се окаже пагубна в амбициите на отборите за класиране във фазата на елиминациите.

Сблъсъкът на "Парк Де Пренс" ще е по-специален за двама души. Карло Анчелоти е бивш треньор на ПСЖ, докато Единсон Кавани се превърна в топ нападател на "Сан Паоло". И двамата обаче ще оставят сантиментите  настрани и довечера ще търсят победата.

Очакванията са за много зрелищен мач, защото и двата отбора практикуват атакуващ футбол. От началото на сезона ПСЖ има 49 гола в 13 мача във всички турнири, от които 12 спечели и загуби с 2:3 от Ливърпул.

В Шампионска лига обаче формата на богаташите е на другия полюс и отборът допусна 4 поражения в последните 5 срещи. От своя страна Наполи  играе успешно срещу французи и спечели последните си 4 двубоя срещу съперници от Лига 1.

Това ще е първи сблъсък между двата отбора в Шампионска лига. За последно те играха помежду си през 2014 г. и ПСЖ спечели с 2:1 в контрола. Нашата прогноза е, че "принцовете" ще победят и тази вечер.

Прогноза: ПСЖ – Наполи 3:1