Арсенал - Ливърпул, среща от 11-ия кръг на Висшата лига, стадион "Емиратс", Лондон. 19:30 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

АРСЕНАЛ: Лено, Мустафи, Холдинг, Лихтщайнер, Монреал, Торейра, Джака, Иуоби, Йозил, Обамеянг, Лаказет

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Александър-Арнолд, Фабиньо, Вайналдум, Шакири, Фирмино, Мане, Салах

Прогноза на Gol.bg:
Един срещу друг се изправят два тима в наистина добра форма. И докато Ливърпул е на равни точки с лидера Манчестър Сити и има 26 пункта, то Арсенал е с 4 точки по-малко на четвъртата позиция, но се намира в наистина прекрасна форма. 

Домакините от Лондон ще бъдат без контузените Елнени, Мавропанос, Кошчелни и Бейерин, както и без наказания Гендузи, но всички останали футболисти ще бъдат на разположение на Унай Емери за днешния сблъсък.

"Мърсисайдци" от своя страна ще бъдат без Кейта, Хендерсън и Окслейд-Чембърлейн - всички са аут заради контузии, но Юрген Клоп има достатъчно добри играчи, които могат да ги заменят.

Арсенал не познава вкуса на успеха срещу Ливърпул от шест поредни мача и за тях е записал три ремита и три поражения от мърсисайдския тим, а днес неслучайно гостите са фаворити за успеха.

Сега обаче ситуацията е малко по-различна, тъй като лондончани се намират в изумителна форма като цяло и отборът играе изключително добър и печеливш футбол под ръководството на Емери.

Унай и Клоп имат един мач помежду им до момента - финалът на Лига Европа през 2016 година. Тогава испанецът успя да надхитри германеца и неговият Севиля победи Ливърпул с 3:1.

Нашата прогноза за този мач е реми с по един гол.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:1