Милан – Ювентус, мач от 12-ия кръг на Серия "А", Милано, ст.: "Сан Сиро", начало: 21.30 часа наше време

Групата на Милан за мача:

Групата на Юве за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Време е за едно от най-големите дербита в Италия. Милан и Ювентус се изправят един срещи друг в опит да продължат отличните серии в калчото. "Росонерите" спечелиха последните си три мача на Ботуша, а два от успехите дойдоха в продължението на мачовете. И в двата случая в герой се превърна капитанът им Алесио Романьоли. Шампионите пък имат 31 точки в актива си след 11 кръга, което е най-доброто постижение в бляскавата им история.

Треньорът на домакините Дженаро Гатузо имаше сериозни кадрови проблеми в последните дни. Все пак Давиде Калабрия, Франк Кеси, Хакан Чакханоглу, Гонсало Игуаин, Патрик Кутроне попаднаха в групата, но не е ясно кой от тях ще играе. Очаква Ел Пипита да излезе срещу бившия си отбор. Аут са Матео Мусакио, Джакомо Бонавентура и Лукас Билия. За Макс Алегри се завръщат крилата Дъглас Коста и Федерико Бернардески, докато в Торино останаха Леонардо Спинацола и Емре Джан.

През този сезон Милан се представя много силно на "Сан Сиро" и има 5 победи и 1 равенство от 6 домакинства. Единствено Аталанта не загуби тук – 2:2, а "под ножа" падна Рома (2:1), както и Сампдория (3:2) и Дженоа (2:1) в последните 2 срещи. Юве пък е отличен гост и има 5 успеха навън от 5 двубоя. Освен това хегемонът на Ботуша е в серия от 5 поредни победи във всички турнири над един от най-големите си съперници.

От последните 5 сблъсъка помежду им в Милано, гостите спечелиха 4 и загубиха само веднъж. Нашата прогноза е, че след поражението от Манчестър Юнайтед Юве ще хвърли всички сили, за да спечели тази вечер и ще успее.

Прогноза: Милан – Ювентус 1:2