Холандия – Франция, мач от група 1, дивизия "А" на Лигата на нациите, Ротердам, ст.: "Де Кайп", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Холандия: Силесен, Тете, Де Лигт, Ван Дайк, Блинд, Де Роон, Ф. Де Йонг, Вайналдум, Бергвай, Бабел, Депай
Селекционер: Роналд Куман

Франция: Лорис, Дин, Кимпембе, Варан, Павар, Н'Зонзи, Канте, Матюиди, Мбапе, Гризман, Жиру
Селекционер: Дидие Дешан

Прогноза на Gol.bg:

Холандия няма право на грешка срещу световния шампион в Ротердам, за да запази шансове да класиране напред в Лигата на нациите. От своя страна Франция просто трябва да избегне поражение, за да си гарантира място на 1/2-финалите.

Селекционерът на "лалетата" Роналдо Куман ще може да използва всичките си звезди, докато Дидие Дешан определено има кадрови проблеми. Аут заради контузии са Самюел Юмтити, Лука Ернандес, Бенжамен Менди, Пол Погба, Корентен Толисо, Антони Марсиал и Александър Лаказет.

Франция обаче е в серия от 5 поредни победи над Холандия, включително и в новия турнир на УЕФА, където преди два месеца се наложи с 2:1. Освен това "петлите" демонстрират и страхотна форма от 11 успеха и 4 равенства в последните си 15 срещи.

"Лалетата" обаче играят силно вкъщи и спечели 6 от последните си 7 домакинства, като единствено Англия (0:1) победи в Ниската земя. В исторически план двата отбора имат дълго съперничество. Те са се изправяли един срещу друг 27 пъти, в които Франция има 13 победи, 10 са за Холандия при 3 равенства.

Нашата прогноза е, че довечера няма да има победител и Франция ще спечели групата.

Прогноза: Холандия – Франция 1:1