Ювентус – СПАЛ, мач от 13-ия кръг на Серия "А", "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 19.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="it" dir="ltr"> <a href="https://twitter.com/hashtag/JuveSPAL?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#JuveSPAL</a>: i bianconeri chiamati da <a href="https://twitter.com/OfficialAllegri?ref_src=twsrc%5Etfw">@OfficialAllegri</a> per la sfida dell&#39;Allianz Stadium <a href="https://twitter.com/hashtag/ForzaJuve?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ForzaJuve</a> <a href="https://t.co/SDYpnpjkEU">pic.twitter.com/SDYpnpjkEU</a></p>&mdash; JuventusFC (@juventusfc) <a href="https://twitter.com/juventusfc/status/1066028830236860418?ref_src=twsrc%5Etfw">23 ноември 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Прогноза на Gol.bg:

На хартия този този мач изглежда с предрешен изход, но миналия сезон СПАЛ отмъкна точка от Ювентус след 0:0, но във Ферара. За днешната среща треньорът на шампионите Макс Алегри няма да може да използва трайно контузените Леонардо Спинацола и Емре Джан, както и Сами Кедира и Федерико Бернардески. Очакванията са капитанът Джорджо Киелини и Блес Матюиди да получат почивка.

Миралем Пянич е на разположение след лека травма и ще започне титуляр. Същото се отнася за Матия Перин, Марио Манджукич и Кристиано Роналдо. Пауло Дибала най-вероятно ще остане на пейката заради натоварената програма. "Върна се в четвъртък от националния отбор и направи лека тренировка. Голът за Аржентина ще му даде увереност", заяви Алегри на пресконференцията си.

Никога в своята история "бианконерите" не са губили у дома от СПАЛ в 17 мача – 12 успеха и 5 равенства. През миналия сезон сблъсъкът в Торино завърши с категоричното 4:1 за домакините. През настоящата кампания хегемонът на Ботуша не спечели само веднъж у дома – 1:1 срещу Дженоа. В останалите 5 случая беше безпогрешен.

Гостите започнаха сезона отлично с 3 успеха и 1 загуба в първите 4 мача, но впоследствие формата им спадна и в момента се намират на 4 точки от зоната на изпадащите. Отборът загуби 6 от последните си 8 двубоя в Серия "А". В останалите два направи 2:2 с Каляри и изненадващо надделя с 2:0 като гост над Рома. Именно този мач трябва да е като обеца на ухото на "старата госпожа".

През сезона Юве е вкарал 10 от 26-те си гола (38%) между 61 и 90 минута. За същия период СПАЛ е допуснал 6 от 19-те си попадения (32%). И в последните си 11 домакински срещи шампионите не пропускат да се разпишат. Логично ще заложим на успех на домакините.

Прогноза: Ювентус – СПАЛ 2:0