Интер – Фрозиноне, мач от 13-ия кръг на Серия "А", ст.: "Джузепе Меаца", Милано, начало: 21.30 часа наше време

Групата на Интер за мача:


 

Прогноза на Gol.bg:

Според всички специалисти на Ботуша Интер няма да има проблеми да надделее над предпоследния в класирането.

Треньорът на "нерадзурите" Лучано Спалети няма да може да използва наказания Марсело Брозович, както и Симе Шършалко и Далберт, които са с контузии. Кадровите проблеми обаче едва ли ще натежат за крайния изход на мача заради разликите в класите. Освен това се очаква домакините да излязат с голяма част от резервите си заради гостуването на Тотнъм в Шампионска лига. Шансовете за отпадане на италианците обаче граничат с илюзорното. 

През този сезон миланци играят чудесно и записаха 7 поредни победи в Серия "А", но в последния кръг отборът развали добрите впечатления след тежко поражение с 1:4 при гостуването си на Аталанта. Все пак Интер е в серия от 4 последователни победи на "Джузепе Меаца", в които вкара 10 гола и допусна 1 – при 2:1 над Фиорентина.

Фрозиноне има едва един успех през сезона, но той е именно като гост – 3:0 над СПАЛ Ферара. След това отборът измъкна и 0:0 от Парма на "Енио Тардини" и по този начин не е падал далеч от дома в две поредни срещи. Новакът обаче има третата най-слаба защита в калчото с 25 допуснати гола, 14 от които между 46-60 и 76-90 минути.

Интер пък вече показа, че умее да бележи в края на мачовете. Нашата прогноза е, че домакините няма да има проблеми да вземат своето, така както стана и през 2015 г. - 4:0 в Милано.

Прогноза: Интер – Фрозиноне 3:0