Тотнъм – Интер, мач от група В на Шампионската лига, стадион „Уембли“, 22:00 часа, съдия Джунейт Чакър (Тур)

Контузени за Тотнъм: Трипиър, Санчес, Дембеле, Уанияма
Без картотека за турнира за Тотнъм: Хуан Фойт
Контузен за Интер: Върсалко

Тотнъм трябва да победи задължително Интер, за да запази шансовете си за класиране на 1/8финалите в Шампионската лига. Равенство или триумф ще прати тимът на Лучано Спалети напред, но Иван Перишич обеща, че отборът му няма да играе за точка. 

Шпорите загубиха с 1:2 в Милано през септември, но ако сега постигнат по-добър резултат и след това срещу Барселона успеят поне да изравнят постижението на италианците срещу ПСВ в последния кръг, тогава ще бъдат част от елиминациите в турнира. Ако спечелят, но предимството в преките мачове остане за Интер, тогава срещу каталунците резултатът трябва да е по-добър от този на съперника срещу Айндховен. 

Очаква се треньорът Маурисио Почетино отново да заложи на Кристиан Ериксен и Хюн Мин Сон, които впечатлиха при съботната победа над Челси във Висшата лига. Проблемите с контузии обаче остават, макар че Дани Роуз вече е на линия. Киърън Трипиър, Давинсон Санчес, Муса Дембеле и Виктор Уанияма са аут. Вратарят Юго Лорис се завръща след наказание. 

Лондончани спечелиха предишните си 2 домакинства срещу Интер в историята, като вкараха по 3 гола в тях и домакинският фактор е от голямо значение в това съперничество, тъй като в 5 срещи до момента винаги домакините побеждават. 
 
Шпорите определено са в добра форма, но ще искат да започнат силно мача, тъй като до момента 6 от 7-те им гола в турнира бяха отбелязани след почивката. Освен това трябва да внимават в края на мача, тъй като Нерадзурите вкараха на 3 пъти след 85-ата минута до момента. 
 
При всички положения се очаква здрав мач, в който всичко може да се случи, но може би все пак шансовете на англичаните изглеждат малко по-добри. Интер е опасен съперник и особено ако вкара първия гол, нещата за Тотнъм ще станат изключително сложни. 
 
Все пак Хари Кейн е във форма, а домакините като цяло имат сериозна мощ в нападение и се очаква да доминират. Интер обаче загуби само два от последните си 13 мача във всички турнири и спечели 10 от тях, така че ще излезе със самочувствие. Всичко може да се случи, но все пак прогнозата е за минимален успех на английския тим. 
 
Резултат: Тотнъм – Интер 1:0