Септември – Левски, мач от 18-ия кръг на Първа лига, ст.: "Васил Левски", София, начало: 17.30 часа

Вероятни състави:

Септември: Я. Георгиев, Стоянов, Николов, Бенга, Глишич, Галчев, Алвеш, Байду, Тилев, Здр. Димитров, Гади
Контузени: Галев, Д. Костадинов
Наказан: Чандъров
Треньор: Христо Ангелов

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Рейш, Горанов, Тиам, Мариани, Паулиньо, Обертан, Кабрал, Костов
Контузени: Ейолфсон, Ил. Димитров
Наказани: няма
Треньор: Славиша Стоянович

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Столичният сблъсък е отличен шанс за Левски да се доближи до лидерите ЦСКА и Лудогорец, които се изправят един срещу друг утре. "Сините" се съвзеха след издънката с Ботев Враца (1:3) с 3:0 над Дунав Русе и нямат право на грешна стъпка днес.

За "сините" след наказания се завръщат твърдите титуляр Милош Цветкович и Хали Тиам, както и треньорът Славиша Стоянович. Габриел Обертан и Станислав Костов определено ще са най-голямата заплаха за Септември. Двамата са реализатори №1 в историята на съперничеството с по 3 отбелязани попадения.

Френската звезда на "сините" обаче не се е разписвал в Първа лига от 35 часа, въпреки че е бил на терена във всички 17 мача през сезона в първенството. За последно бившият футболист на Манчестър Юнайтед беше точен преди 27 шампионатни срещи. Сега обаче Обертан ще се опита да приключи негативната серия срещу любимата си жертва.

В исторически план Левски има тотално надмощие над Септември – 7 победи и 2 равенства от 9 мача. За последно "сините" не спечелиха през далечната 1960 г. - 0:0. Оттогава 26-кратният шампион на България има 6 поредни успеха. Най-често срещаният резултат с 2:0 за Левски – 3 пъти, и ние ще заложим на него за днешния сблъсък.

Прогноза: Септември – Левски 0:2