Бърнли – Ливърпул, мач от 15-тия кръг на Висшата лига, стадион „Търф Мур“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул ще бъде без Садио Мане и Анди Робъртсън в гостуването на закъсалия тим на Бърнли. И двамата получиха контузии в дербито с Евертън и е много вероятно да пропуснат мача на „Търф Мур“.

„Садио има наистина много сериозна рана на крака. Трябваше да бъде зашит, но е добре. Все пак накуцва, заради което няма как да играе в мача. Засега не е чак толкова зле, но ще видим. При Робъртсън нещата са малко по-сериозни, но ще трябва да видим какво ще стане“, каза Юрген Клоп.

С драматичната победа над Евертън „червените“ продължиха добрата си серия и преследването на лидера Манчестър Сити. Бърнли пък продължи с черната серия след загубата с 0:2 от Кристъл Палас. Тимът има само две победи от началото на сезона и 5 загуби в последните 6 мача.

„Имаме нашите шансове в подобни мачове, а хубавото е, че всеки харесва да бъде в ролята на аутсайдер. Трябва да изиграем добър мач, но най-важното е да дадем най-доброто от себе си“, каза мениджърът на Бърнли Шон Дайш.

За домакините в игра се завръща Джеймс Тарковски, който игра за последните преди повече от месец заради операция от херния. Бен Гибсън също може да бъде включен в състава, докато Стивън Дефур и Роби Брейди са под въпрос. За Ливърпул се завръща капитанът Джордан Хендерсън, който изтърпя наказание.

СТАТИСТИКА

Бърнли има само една победа от последните 8 мача срещу Ливърпул на „Търф Мур“.

„Червените“ бяха в серия от шест поредни мача със „суха мрежа“ срещу Бърнли, след което допуснаха гол във всеки от последните 4 мача.

И седемте гола на Ливърпул на „Търф Мур“ в мачове от Висшата лига бяха вкарани през вторите полувремена.

Ливърпул няма загуба в последните си 16 мача във Висшата лига, когато са се играли в сряда (11 победи и 5 равенства). Последното поражение бе 1:3 от Стоук на Боксинг Дей през 2012 г.

Ливърпул спечели само веднъж в последните 7 мача като гост във Висшата лига на отбори, които са в зоната на изпадащите (2 равенства и 4 загуби). Успехът бе в последния мач – срещу Хъдърсфийлд през октомври.

Ливърпул допусна само 5 гола в последните си 14 мача във Висшата лига този сезон.

Мачът ще бъде под №300 за мениджъра на Бърнли Шон Дайш. Към момента той има актив от 113 победи, 91 равенства и 95 загуби.

Резултат: 0:2