Борнемут - Ливърпул, двубой от 16-ия кръг на английската Висша лига, стадион: "Виталити Стейдиъм", начало: 14:30 часа българско време.

Групата на Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Кейта, Виналдум, Шакири, Стъридж, Салах, Камачо, Морено, Фабиньо, Лалана, Милнър, Джоунс, Ориги, Фирмино

Прогноза на Gol.bg:

Борнемут изостава със 8 точки от влизане в Топ 5 и като цяло се представя на ниво този сезон, но можеше да е далеч по-напред, ако не бе серията от четири поражения, която „черешките“ прекратиха в миналия кръг с успех у дома над Хъдърсфийлд. 

Тези загуби, ако изключим тази от Нюкасъл бяха все от топ тимове в лигата, което предполага в скоро време отбора да напредне в класирането.

Като домакин Борнемут има само две загуби от началото на кампанията, а за предстоящото домакинство кадровите проблеми не са сериозни. Поради контузия срещата пропуска единствено Адам Смит.

Ливърпул продължи с отличното си представяне от началото на сезона и в сряда вечер победи с 3:1 като гост Бърнли. С актив от 39 точки от възможни 45, футболистите на мениджъра Юрген Клоп останаха в историята с най-добрия старт на клуба в първа дивизия за всички времена. 

Мърсисайдци са непобедени във Висшата лига, а единствените мачове, в които не спечелиха бяха гостуванията на Челси и Арсенал, и домакинство на Манчестър Сити. В лазарета на тима са Окслейд-Чембърлейн и Джо Гомес. Садио Мане и Андрю Робинсън са под въпрос за мача.

Прогноза: Борнемут - Ливърпул 1:2