Манчестър Сити – Евертън, мач от 17-ия кръг на Висшата лига, стадион „Етихад”, 14:30 часа, съдия Крейг Поусън

Контузени за Ман Сити: Д. Силва, Фернандиньо, Зинченко, Менди, Браво
Под въпрос за Ман Сити: Де Бройне, Агуеро
Под въпрос за Евертън: Шнайдерлен

Прогноза

Манчестър Сити ще опита бързо да се върне на победния път във Висшата лига и да се отърси от загубата от Челси преди седмица, когато приеме Евертън. 

Гражданите отстъпиха първото място в класирането и не могат да си позволят нова грешка срещу Карамелите, в стремежа да поставят Ливърпул под напрежение. 

Те обаче още не могат да победят  Сините у дома, откакто Пеп Гуардиола пристигна на „Етихад”, като и двата мача до момента завършиха наравно. Освен това мърсисайдци загубиха само два пъти в последните си 10 мача от шампионата, като едното поражение бе след гафа на Джордън Пикфорд в градското дерби. 

„Ние играхме добре в тези срещи, но не успяхме да ги спечелим. Сега също ще бъде трудно и аз съм силно впечатлен от начина, по който те се справят до момента” заяви босът. 

Добрите новини за Сити са свързани с Кевин де Бройне, който може да запише първо участие от месец и половина, както и със Серхио Агуеро, който пропусна последните 3 мача от първенството заради мускулен проблем, но вече тренира нормално. 
 
Факт е, че напоследък Небесносините играят трудно срещу Евертън, като от предишните 7 двубоя победиха само в два. Гостите са с 3 поредни равенства на „Етихад”, като в тези срещи паднаха общо само 4 гола. 
 
Въпреки това би било голяма изненада, ако този път Манчестър Сити не спечели. Рахийм Стърлинг остава в отлична форма, Лерой Сане също играе много силно, а евентуалното завръщане на Агуеро ще се отрази позитивно. Домакините ще бъдат пределно мобилизирани в стремежа да покажат, че не са наранени от поражението на „Стамфорд Бридж” и би трябвало да победят. 
 
Резултат: Манчестър Сити – Евертън 2:0