Арсенал  - Тотнъм, 1/4финал за Купата на Лигата, стадион „Емиратс“, 21:45 часа

Контузени за Арсенал: Бейерин, Колашинац, Холдинг, Мавропанос, Уелбек, Смит-Роу
Под въпрос за Арсенал: Мустафи
Контузени за Тотнъм: Вертонген, Дайър, Дембеле, Орие, Уанияма

Прогноза

Тотнъм ще търси отмъщение при гостуването си на Арсенал в 1/4финалите за Купата на Лигата. 

Преди по-малко от 3 седмици Шпорите загубиха на „Емиратс“ в първенството с 2:4 във вълнуващ двубой, но сега са амбицирани да изхвърлят големия си съперник от надпреварата и да увеличат шансовете си за първи трофей от 2008-а година насам. 

„Сега Висшата лига е много по-конкурентна, отколкото преди 20 години. Нашият проект обаче е различен и ние искаме да печелим след здрава работа и развитие, а не като другите“ заяви Маурисио Почетино. 

За Унай Емери обаче това също е възможност да се вземе отличие още в първата му година на „Емиратс“ и поради тази причина и двамата треньори се очаква да пуснат максимално добри състави, въпреки натоварената програма и в шампионата. 

Големите проблеми на домакините остават в защитата, където има контузени футболисти, а и като цяло Арсенал получава много голове и не е стабилен, което се видя за пореден път при поражението от Саутхемптън в неделя. 

Артилеристите имат предимство в мачовете от турнира срещу Тотнъм, като са спечелили 7 от 13 двубоя при 3 равенства и 3 загуби, но тази статистика със сигурност не гарантира абсолютно нищо. 

Хари Кейн не е играл в двубой от тази надпревара от септември 2015-а, но сега се очаква да води нападението, въпреки че бе настинал и това му създаваше проблеми. 

При всички положения това е мач, в който може да се случи. Битката ще много сериозна и отново детайлите ще направят разликата. Тотнъм сигурно ще си е взел поука от поражението в предишния двубой и сега ще се опита да коригира грешките, така че даваме известно предимство на Шпорите. 

Резултат: Арсенал – Тотнъм 1:2