Челси – Нотингам, мач от 3-ия кръг на ФА Къп, ст.: "Стамфорд Бридж", Лондон, начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави: 

Челси: Кепа, Емерсон, Кристенсен, Луис, Дзапакоста, Баркли, Фабрегас, Канте, Хъдсън-Одой, Лофтъс-Чийк, Азар
Контузени: Педро, Вилиан, Жиру

Нотингам: Стийл, Дарикуа, Фигуейредо, Фокс, Осбърн, Уотсън, Бридкът, Лолей, Карвальо, Диас, Мърфи
Контузени: Хефеле, Доусън, Судани, Тахцидис

Прогноза на Gol.bg:

Челси започва защитата си на ФА Къп с домакинство на отбора, който миналия сезон детронира Арсенал – Нотингам Форест. Преди 12 месеца двукратният европейски шампион изненадващо удари "топчиите" с 4:2 и сега в тима се надяват и през този сезон да препънат първенеца на най-стария футболен турнир.

Но за разлика от Арсенал, Челси е домакин, което със сигурност е неприятна новина за Нотингам. "Сините" спечелиха 3 от последните си 5 двубоя на "Стамфорд Бридж" и са в отлична серия срещу този съперник от 5 поредни успеха във всички турнири с голова разлика 15:3.

За последно двата отбора се срещнаха един срещу друг за Купата на Лигата през 2017 г.  Сблъсъкът отново беше в Лондон и Челси разгроми "червените" с 5:1 с хеттрик на Миши Батшуай, който в момента играе във Валенсия.

Като добавим и слабата форма на Форест като гост – 1 равенство и 3 загуби в последните 4 визити и едва 1 победа от 7 мача далеч у дома, няма как да не заложим на Челси. Нещо повече – очакваме лондончани да не бъдат гостоприемни и да разгромят Нотингам.

Прогноза: Челси – Нотингам 4:0