Тотнъм – Манчестър Юнайтед, мач от  22-ия кръг на Висшата лига, стадион „Уембли“, 18:30 часа, съдия Майк Дийн

Контузени за Тотнъм: Дайър, Уанияма, Вертонген, Дембеле
Наказан за Ман Юнайтед: Баи
Контузени за Ман Юнайтед: Рохо, Смолинг

Прогноза

Без никакво съмнение за Оле Гунар Солскяер предстои най-сериозният тест, откакто застана начело на Манчестър Юнайтед преди около месец. 

Самият норвежец отчита трудността на задачата за Червените дяволи при гостуването на Тотнъм, но нов успех ще го превърне в първия бос на клуба, който печели първите си 6 мача начело във всички турнири. 

Той вече обяви, че иска от своя тим да продължи да играе нападателно, след като под негово ръководство отборът реализира 16 гола, което прави по повече от 3 попадения средно на двубой. 

„Всеки мач във Висшата лига лига е труден, но срещу отбор от челото трябва да сме много солидни. А и ако искаме да се доближим до тях се нуждаем от добър резултат. Трябва да атакуваме, тъй като това е силата ни“ заяви Солскяер, чийто тим има да си връща за загубата с 0:3 в началото на кампанията. 

Босът знае добре, че с евентуален успех ще се изравни по точки  с 5-ия Арсенал и ще се приближи на 7 от Шпорите, така че двубоят е ключов. Намиращият се в отлична форма Пол Погба ще е на линия, което също е от значение, но тестът за отбраната ще е много сериозен. 

Тотнъм ще търси трети пореден успех над Юнайтед за първи път от септември 1960-а година, както и 4-и последователен у дома. Лондончани загубиха от Уулвърхемптън в предишното си домакинство, но сега със сигурност ще бъдат готови за битка. 
 
Равенството може би няма да е толкова лош резултат за състава на Мауирисио Почетино, който пък е спряган за един от кандидатите за постоянен треньор на Юнайтед. Червените дяволи нямат успех в 5 поредни двубоя срещу тимове от топ 6 през този сезон и може би е крайно време да спечелят. 
 
При всички положения се очертава изключително сериозен сблъсък, който може да завърши по всякакъв начин. И двата съперника са ориентирани към атаката, но ще трябва да внимават и за защитата си, която на Юнайтед не е никак добра. Затова голове на „Уембли“ би трябвало да има, но вероятността победният ход на Солскяер да приключи е доста сериозна. 
 
Резултат: Тотнъм – Манчестър Юнайтед 2:2