Наполи - Лацио, мач от 20-тия кръг на Серия А, стадион “Сан Паоло”, 21:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Наполи посреща Лацио в един от най-интересните мачове от кръга в Серия. Към момента неаполитанците продължават да са на второ място в класирането с 44 точки, на 9 зад лидера Ювентус. Интер обаче не успя да победи вчера у дома Сасуоло (0:0) и това е добра възможност на тима на Карло Анчелоти да се откъсне от преследвача си. 

В същото време Лацио вече е на 5-то място с 32 точки, след като вчера Рома победи у дома Торино с 3:2. Наполи и Лацио влизат в дербито, след като през седмицата си гарантираха участие в четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия. Наполи преодоля Сасуоло у дома с голове на Аркадиуш Милик и Фабиан Руис, а “орлите” не оставиха шансове на тима от Серия С Новара за победата с 4:1. Точни бяха Луис Алберто, Чиро Имобиле (2) и Сергей Милинкович-Савич. 

Домакините ще бъдат бе някои от основните си играчи за мача. Марек Хамшик и Влад Кирикеш продължават да се възстановяват от контузии, докато Калиду Кулибали, Лоренцо Инсинье и Алан са наказани. Особено решаваща може да се окаже липсата на Кулибали и Инсинье. За Лацио няма да играе Адам Марушич, който също изтърпява наказание заради червен картон. 

Наполи и Лацио са играли 46 пъти помежду си, като неаполитаните спечелиха 21 от мачовете, а “орлите” - 15. 10 от случаите завършваха наравно. 

Последният двубой бе през август, когато Наполи победи с 2:1 на “Олимпико”. Имобиле даде аванс на гостите, но през второто полувреме Милик и Инсинье донесоха трите точки на Наполи. Южняците нямат загуба от противника си в последните 7 мача, докато последната победа на Лацио е от май 2015 г. Очакват се и голове, след като в последните 17 мача между двата отбора не е имало нулево равенство. 

Вероятни състави:

Наполи: Мерет, Руй, Максимович, Албио, Хисай, Унас, Зиелински, Руис, Кайехон, Милик, Мертенс 

Лацио: Стракоша, Раду, Ачерби, Фелипе, Лулич, Пароло, Милинкович-Савич, Кайседо, Алберто, Кореа, Имобиле

Резултат: 2:1