Арсенал – Манчестър Юнайтед, мач от 4-ия кръг на ФА Къп, ст.: "Емиратс", Лондон, начало: 21.55 часа наше време

Вероятни състави:

Арсенал: Чех, Монреал, Сократис, Мустафи, Лихтщайнер, Джака, Гендузи, Иуоби, Уилък, Йозил, Лаказет
Под въпрос: Мхитарян
Контузени: Холдинг, Уелбек, Белерин
Мениджър: Унай Емери

Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Байи, Линдельоф, Шоу, Ерера, Матич, Погба, Санчес, Рашфорд, Лукаку
Под въпрос: Рашфорд
Контузени: Смолинг, Рохо, Фелайни
Мениджър: Оле Гунер Солскяер

Прогноза на Gol.bg:

Старите противници се срещат в ФА Къп – турнирът, който Арсенал и Манчестър Юнайтед са печелили най-много, съответно 13 и 12 пъти, а далеч зад тях за Челси и Тотнъм с по 8 трофея. Мениджърите Унай Емери и Оле Гунар Солскяер със сигурност ще направят промени в титулярните си състави, но това едва ли ще отнеме от блясъка на сблъсъка.

В последния мач "топчиите" победиха с 2:0 Челси у дома и това със сигурност ще им даде така необходимия тласък за двубоя с "червените дяволи". На "Емирейтс" Арсенал се представя страхотно през този сезон и има само 2 загуби от 18 мача – 0:2 от Тотнъм за Купата на Лигата и 0:2 от Манчестър Сити във Висшата лига. Победите са 13, равенствата 3. Освен това в 11 от тези срещи лондончани са отбелязали 2+ гола, което е показателно, че вкъщи намират противниковата мрежа с лекота.

Оле окупира всички заглавия след поемането на Юнайтед. Под негово ръководство 20-кратният шампион на Англия има 7 успеха от 7 двубоя, като 5 от тях завършват с поне два гола разлика в полза на "червените дяволи". Голям фактор за фамозната серия е първото попадение, което неизменно е в полза на отбора на норвежеца. Най-голямата заплаха за Арсенал е намиращият се в невероятна форма Пол Погба. Френският национал е участвал в реализирането на 47% от головете на Юнайтед след пристигането на Солскяер, въпреки, че е играл в 6 мача.

За последно двата отбора се срещнаха един срещу друг за ФА Къп през 2015 г. На "Олд Трафорд" гостите се наложиха с 2:1. При последното си гостуване на този стадион обаче Юнайтед спечели с 3:1. И нашата прогноза е, че отново "червените дяволи" ще ликуват.

Прогноза: Арсенал – Манчестър Юнайтед 1:2