Нюкасъл - Манчестър Сити, среща от 24-ия кръг на Висшата лига, стадион "Сейнт Джеймсис Парк", 22:00 часа българско време. 

Прогноза на Gol.bg:
И двата тима се намират в доста деликтно положение, така че при всички положения ще гонят пълния актив от точки, а едно реми може да бъде самоубийствено както за "гражданите", така и за "свраките". Отборът домакин е само на два пункта от зоната на изпадащите и го устройва победа, за да се отдалечи от нея, но това ще стане адски трудно и към момента дори по-скоро граничи с невъзможното.

Сити от своя страна е на 4 точки зад лидера Ливърпул и трябва да стигне до успеха, за да не се отдалечи отново от първото място, след като сравнително наскоро тимът бе на цели 7 пункта от лидерската позиция, но след прекия мач успя да намали изоставането си.

Домакинската форма на Нюкасъл във Висшата лига е трагична и тимът има една победа и цели три загуби в последните си пет двубоя у дома в елита на Англия, докато Сити не е никак лош гост и е записал три победи в последните си пет визити от елита. Отборът на Пеп Гуардила обаче има и две загуби в тези срещи.

В последните пет преки мача на ниво Висша лига Сити е записал четири победи, както и едно равенство на сметката си срещу този противник.

"Гражданите" ще бъдат без контузения си бранител Компани, който не е играл от успеха над Ливърпул на 3-и януари, а Менди е под въпросителна.

Домакините пък ще бъдат без Хоселу, Дъмет, Шелви, Диаме и Ки, докато Муто е с Япония на турнира за Купата на Азия.

Нашата прогноза за този мач е успех за гостите с 2:0.

Прогноза: Нюкасъл - Манчестър Сити 0:2