Аталанта – Ювентус, мач от 1/4-финалите за Купата на Италия, ст.: "Атлети д’Адзури", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът Ювентус има трудно изпитание по пътя към пети пореден триумф за Купата на Италия. Завърналият се за трети път при "Старата госпожа" Мартин Касерес попадна в групата на Макс Алегри. Там са още и възстановените Миралем Пянич и Сами Кедира, но аут са Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали, Хуан Куадрадо и Марио Манджукич.

Тактикът от Ливорно разкри, че Киелини, Даниеле Ругани и героят от обрата над Лацио Жоао Кансело ще са титуляри, а Войсчех Счесни ще е на вратата. Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини няма сериозни кадрови проблеми, атака ще поведе голмайсторът на отбора Дуван Сапата.

Той вкара два гола на Юве в последния мач между двата отбора, завършил 2:2. Срещата се игра на 26 декември и отново беше на "Атлети д’Адзури", но от Серия "А". Интересното е, че последните три мача от калчото на този стадион завършват при същия резултат. През 2018 г. обаче "бианконерите" спечелиха в Бергамо с 1:0 за Купата с гол на Гонсало Игуаин още в 3-ата минута, а Джанлуиджи Буфон спаси дузпа на Алехандро Гомес.

Сега и двамата герои не са част от торинци, но там е Кристиано Роналдо, който се разписа срещу Аталанта при споменатия мач между двата отбора на Коледа. Гостите не са губили тук от 2002 г. – 1:2, и оттогава спечелиха 10 двубоя и 4 завършиха наравно. Нашата прогноза е, че Юве ще спечели отново.

Прогноза: Аталанта – Ювентус 1:2