Челси – Хъдърсфийлд, мач от 25-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Стамфорд Бридж", Лондон, начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Кепа, Алонсо, Кристенсен, Рюдигер, Аспиликуета, Баркли, Жоржиньо, Канте, Вилиан, Азар, Игуаин
Контузен: Ван Гинкел
Мениджър: Маурисио Сари

Хъдърсфийлд: Льосъл, Смит, Занка, Шиндлер, Конголо, Пънчиън, Хог, Мууй, Качунга, Диакаби, Муние
Контузени: Сабири,Уилямс
Мениджър: Ян Зийверт

Прогноза на Gol.bg:

Челси ще се опита да се съвземе след унизителната загуба с 0:4 от Борнемут през седмицата. Поражението в Южна Англия изхвърли "сините" от Топ 4, макар че имат еднакъв брой точки с Арсенал, който се намира на заветната позиция.

Мениджърът на лондончани Маурицио Сари няма сериозни кадрови проблеми и се очаква новото попълнение Гонсало Игуаин отново да действа на върха на атаката. Ел Пипита търси първия си гол и последният в класирането Хъдърсфийлд е идеалният съперник за целта. В групата на "териерите" намери място новото попълнение Карлан Грант. 21-годишният нападател беше привлечен от Чарлтън, но най-вероятно Ян Зийверт ще го остави резерва.

Челси се намира в добра домакинска форма и спечели последните си 4 мача на "Стамфорд Бридж". Последната среща в Лондон между двата отбора изненадващо завърши 1:1, но сега положението е коренно различно.

Гостите се намират в отчайваща форма и в последните 12 двубоя имат 11 загуби и 1 равенство, което дойде именно при визита – 1:1 с Кардиф. Надеждата се крие в новия мениджър Ян Зийверт, който дебютира с 0:1 от Евертън. И един положителен резултат срещу Челси определено ще вдъхне увереност в отбора, но според нас няма да се стигне до подобно нещо и Хъдърсфийлд ще остане далеч от зоната за спасение.

Прогноза: Челси – Хъдърсфийлд 3:0