Манчестър Сити - Арсенал, среща от 25-ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", 18:30 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Лапорт, Данило, Уолкър, Фернандиньо, Де Бройне, Давид Силва, Сане, Стърлинг, Агуеро

Арсенал: Лено, Кошчелни, Мустафи, Мейтланд-Нилс, Монреал, Торейра, Суарес, Иуоби, Йозил, Лаказет, Обамеянг

Прогноза на Gol.bg:
Двубоят е задължителен за спечелване от страна на Манчестър Сити, тъй като "гражданите" все още имат шансове да се борят за титлата. В миналия кръг тимът отстъпи на Нюкасъл при визитата си на "Сейнт Джеймсис Парк", но грешката не бе фатална, тъй като и Ливърпул се издъни.

Пеп Гуардиола няма да може да разчита за този сблъсък на Браво и Компани, които са контузени. Всички други играчи обаче са на линия и ще вземат участие в мача. Сити по принцип е доста добър домакин и печели мачовете си на свой терен. Отборът има 4 победи в последните си 5 домакинства от Висшата лига.

Арсенал е 5-и и има нужда от точки, за да може да пробие в челната четворка. Напоследък обаче тимът на Унай Емери се представя катастрофално при визитите си в английския елит и не познава вкуса на победата в последните си 5 гостувания, като е загубил 3 от тях. 

Освен това лондончани имат и доста кадрови проблеми. Аут за този мач са Сократис, Белерин, Холдинг и Уелбек, които са контузени. Все пак хубавото е, че новото попълнение Денис Суарес ще може да дебютира с фланелката на столичани днес.

В последните пет преки мача между двата тима от всички турнири статистиката показва предимство на Сити с 4 победи и 1 загуба. Нашата прогноза за този двубой е успех с два чисти гола за домакините.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:0