Сасуоло – Ювентус, мач от 23-ия кръг на Серия "А", ст.: "Мапей", начало: 19.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fposts%2F2675629969130882&width=500" width="500" height="619" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Прогноза на Gol.bg:

В последно време Ювентус определено не се намира в най-добрата форма, а сега предстои гостуване на коравия отбор на Сасуоло.

За капак Макс Алегри има кадрови проблеми. Аут отново са титулярните централни защитници Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи, както и Андреа Бардзали, които ще подновят тренировки през новата седмица. Това означава, че  Даниеле Ругани и Мартин Касерес пак ще действат в сърцето на отбраната. Те играха един до друг за първи път в миналия кръг при изненадващото 3:3 с Парма в Торино.

В лазарета на "Старата госпожа" са още Хуан Куадрадо и Дъглас Коста. Федерико Бернардески има леки проблеми, но е в групата. За домакините няма да играят наказания Алфред Дънкан и Франческо Манянели, който е с контузия. Марлон и младият Леонардо Серникола са под въпрос.

"Бианконерите" могат да не са във формата на живота си, но продължават да са непобедени в Серия "А". Като гост в калчото Юве вкарва средно по 2,1 гола на мач и допускат по 0,7. Торинци имат пет "сухи  мрежи" далеч от дома и едва ли е изненада, че са най-силният гост на Ботуша с 9 победи и 1 равенство (2:2 с Аталанта).

Сасуоло влиза в мача в серия от 3 срещи без загуба – 1:1 и 0:0, съответно с Дженоа на "Мараси" и Интер на "Джузепе Меаца" и 3:0 над Каляри у дома. В последните осем двубоя на "Мапей" "Динените кори" паднаха само от Аталанта (2:6), постигнаха две победи и шест равенства.

По-рано през сезона Юве победи Сасуоло с 2:1, а при последните си две гостувания тук се наложи с 3:1 и 2:0. Нашата прогноза е, че шампионите отново ще спечелят.

Прогноза: Сасуоло – Ювентус 1:2