Милан – Каляри, мач от 23-ия кръг на Серия "А", ст.: "Сан Сиро", начало: 21.30 часа наше време

Групата на Милан за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FACMilan%2Fposts%2F10155945783421937&width=500" width="500" height="651" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора имат своите цели през сезона и всяка точка е жизнено важна за постигането им. Милан се бори за завръщане в Шампионска лига, а Каляри за оцеляване в Серия "А". Очаква се дебют за гостите да направи българският национал Кирил Десподов.

Шансовете за това не са малки, тъй като той вече повече от седмица тренира с отбора. Освен това двама от офанзивните играчи на сардинци – Валтер Бирса и Сирил Теру, са контузени, което дава допълнителна възможност на футболист №1 на страната ни за 2018 г.

За Милан аут са Пепе Рейна, Иван Стринич, Кристиан Сапата, Матия Калдара и Джакомо Бонавентура, a Лукас Билия се завръща в  групата. Всички погледи отново ще са вперени в новото попълнения Кжищоф Пьонтек, който донесе невероятната си голова форма от Дженоа.

Каляри не е печелил на "Сан Сиро" от 1997 г. и има 13 поредни загуби на този стадион. Освен това островитяни са третият най-слаб гост в калчото с 1 победа, 3 равенства и 7 загуби. 3 от пораженията са в последните три визити на отбора.

От своя страна Милан има по 2 победи и равенства и 1 загуба вкъщи в последните 5 двубоя. В тях "росонерите" вкараха едва 4 гола, но Пьонтек игра единствено срещу Наполи (0:0), при това като резерва.

Нашата прогноза е, че домакините ще вземат своето довечера.

Прогноза: Милан – Каляри 2:0