Манчестър Юнайтед - Ливърпул, среща от 27-ия кръг на Висшата лига, стадион "Олд Трафорд", 16:05 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Бейи, Линдельоф, Шоу, Йънг, Погба, Ерера, Матич, Санчес, Марсиал и Рашфорд

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Фабиньо, Мане, Салах и Фирмино

Прогноза на Gol.bg:
Това безспорно е едно от най-ожесточените футболни дербита в световен мащаб. Един срещу друг се изправят два съседски отбора, които се намират във фантастична форма и са жадни за успеха. Към днешна дата Юнайтед е 4-и във Висшата лига и има нужда от положителен резултат, за да може да си затвърди тази си позиция и да не я изпусне след кръга.

От друга страна пък Ливърпул е втори, но е с мач по-малко от лидера Манчестър Сити с който имат равен брой точки, така че отборът на Юрген Клоп също има нужда от победата, за да си запази преднината от 3 пункта и да си върне първото място. 

Аут за домакините са контузените Дармиан, Рохо и Валенсия, докато за гостите отсъстващи са Гомес, Ловрен и Окслейд-Чембърлейн, които също страдат от травми и няма да са готови за дербито днес. 

Напоследък Юнайтед има предимство у дома срещу този съперник и е спечелил 7 от 9-те си последни домакински мача срещу "червените" на своя "Олд Трафорд", откакто загуби с 0:3 през март 2014 година. 

Ако пък днес победи тимът на Клоп ще направи дубъл от победи в един сезон над този противник за пръв път от сезон 2013/2014. В първия мач между двата отбора на "Анфийлд" отборът домакин спечели с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед.

Нашата прогноза за този двубой е реми с по едно попадение.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:1