Лацио – Рома, мач от 26-ия кръг на Серия "А", Рим, ст.: "Олимпико", начало: 21.30 часа наше време

Вероятни състави:

Лацио: Стракоша, Раду, Ачерби, Бастос, Лейва, Пароло, Милинкович-Савич, Лулич, Ромуло, Алберто, Иммобиле

Рома: Олсен, Форенци, Фацио, Манолас, Коларов, Роси, Н’Зонзи, Дзаниоло, Пелегрини, Шааруи, Джеко

Прогноза на Gol.bg:

Време е за римското дерби! Мачовете между Лацио и Рома винаги са изключително вълнуващи, няма да е по-различно и сега. Освен за няколкомесечно господство на Вечния град, "орлите" и "вълците" са преки конкуренти за място в Топ 4, което дава право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. Това допълнително ще покачи заряда на сблъсъка и освен помежду си, римските съперници се борят още с Интер и Милан за заветната позиция.

Вижте класирането в Серия "А"!

За днешното дерби Симоне Индзаги няма да може да разчита на Уолас, с травми са още Валон Бериша и Джордан Лукаку, който през 2019 г. има едва 106 минути игра. Проблемите при Еузебио Ди Франческо са по-големи. С различни контузии са Рик Карсдорп, Костас Манолас, Патрик Шик и Чингиз Юндер, но за всеки един от тях има шанс да попадне в групата или дори да играе.

По-рано през сезона Рома победи Лацио с 3:1 и сега "орлите" ще се опитат да си върнат с лихвите за болезненото поражение. Но те нямат успех над "вълците" в три последователни срещи в калчото – две загуби и едно равенство, а статистиката за последните 12 дербита в първенството е още по-отчайваща за "небесносините". Тя сочи едва един успех за Лацио, цели осем за "червените" и три равенства.

Но един от най-ожесточените мачове на Ботуша винаги е изключително труден за прогнозиране. Екшънът на "Олимпико" обаче е гарантиран. В последните 5 дербита станахме свидетели на 13 гола, 27 жълти картона, 3 червени и 3 дузпи, което е неизбежен фактор за пламенен сблъсък и довечера.

Нашата прогноза е, че ще видим зрелищно равенство, което няма да е от полза и за двата отбора.

Прогноза: Лацио – Рома 2:2   

Гледайте мача на живо!